Noterde 'dolandırıcı' tuzağı

Adana’da internet üzerinden otomobilini satışa çıkartan 33 yaşındaki İlyas A., ‘müşteri’ kılığında kendisiyle bağlantı kuran Muhsin G., Hamza T., İbrahim B. ve Muzaffer I. İle 38 bin TL karşılığında anlaşıp, aracının satışını yaptı. Dört kafadar, ödemeyi yapmak için genç adamı da yanlarına alıp yola çıktı. Bir süre sonra İlyas A.’yı “Sana para yok” diye tehdit edip arabadan indiren zanlılar kaçtı. Polisin kıskıvrak yakaladığı 4 kişinin son durağı cezaevi oldu.

SONER KAN / ADANA

Adana’da 33 yaşındaki İlyas A., otomobilini internet üzerinden satışa çıkarttı. 38 bin TL karşılığında gençle anlaşan Muhsin G., Hamza T., İbrahim B. ve Muzaffer I., noterde satış işlemlerini yapıp, üzerlerinden para olmadığını belirtip, İlyas A. ile birlikte yola çıktı. Bir süre sonra otomobilden indirdikleri İlyas A.’yı; “Sana para yok” diye tehdit eden dört kafadar, sonrasında kayıplara karıştı. Polis, 4 kişiyi kısa sürede yakaladı, zanlılar cezaevine gönderildi.

38 BİN LİRAYA SATTI

Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Onur Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; otomobilini satmak isteyen İlyas A., internet üzerin ilan verdi. Bir süre sonra gencin aracına alıcı çıktı. İlyas A., telefonla bağlantı kurduğu kişilerle anlaşıp, otomobilini 38 bin TL karşılığında noterden satışını gerçekleştirdi. Ancak Hamza T. (42), Muhsin G. (33), Muzaffer I. (26) ve İbrahim B. (21) yanlarında para olmadığını söyledi. 

SANA PARA YOK!

Dört kafadar, ödeme için Onur Mahallesi’ndeki bir adrese gitmek için İlyas A.’yı da yanlarına alıp yola çıktı. Onur Mahallesi’ndeki adrese geldiklerinde zanlılar, genci otomobilden aşağıya indirip, “Ne parası? Sana para yok’ diye tehdit edip, sonrasında da kayıplara karıştı. ‘155 Alo Polis İmdat Hattı’nı arayan İlyas A., durumu bildirip şahıslardan şikayetçi oldu. Bunun üzerine ekipler hemen harekete geçti. 

SON ADRESLERİ CEZAEVİ

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, yapılan çalışma sonucu söz konusu zanlıları Onur Mahallesi’nde kıskıvrak yakaladı. Emniyette sorguya alınan şahıslar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 4 kişi, adliye nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.