Norveç'ten İngiliz Bulldog ve King Charles köpek cinsi kararı: Tamamen yasaklandı

Norveç'te laboratuvar üretimi olan İngiliz Bulldog ve King Charles köpek cinslerinin üremesi yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak ''insanların hayvanlar üzerinde yol açtığı muhtemel sağlık sorunları'' gösterildi. İngiliz Bulldog ve King Charles köpek ırklarının ömürleri boyunca nefes darlığı, eklem ağrısı gibi sağlık sorunları yaşadığı biliniyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Ceyhan ÜNAL

Norveç'te bir mahkeme, laboratuvar ortamında üretilen hayvanların sağlıklarında yaşanan problemlerden dolayı İngiliz Bulldog ve Cavalier King Charles Spaniel'in seçici üremesini yasakladı. İngiliz Bulldog ve King Charles köpek cinslerinin ömürleri boyunca sağlık sorunları yaşadığı biliniyor.

Aksam.com.tr'nin DailyMail'den aktardığı habere göre mahkeme, seçici üretimin Hayvan Refahı yasasını ihlal ettiğine karar verdi. Verilen bu kararla birlikte İngiltere'nin ulusal hayvanı Bulldog ve King Charles ırklarının üremesi yasaklandı.

Hayvan hakları grubunu temsil eden avukatlar, ülkedeki seçici üreme nedeniyle şu anda Norveç'te yaşayan hiçbir hayvanın 'sağlıklı' kabul edilemeyeceğini söyleyerek yasağı savundular.