Normalleşme süreci aşamaları neler?

4 Mayıs'ta gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan ''Sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesiyle ilgili düzenlemeleri, genel olarak Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına yayarak yapıyoruz.'' dedi.

Başkan Erdoğan, sınırlandırılmaların kademeli bir şekilde kaldırılacağı normalleşme planını açıkladı. Vatandaşlar "Normalleşme süreci aşamaları neler?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İlk müjde 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlara verildi. 

NORMALLEŞME SÜRECİ AŞAMALARI NELER?

SOKAĞA ÇIKMA İZİNLERİ

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerden birinde 65 yaş üzerine 4 saat dışarıya çıkma izni verilecek. İlk uygulama 10 Mayıs Pazar günü saat 11:00-15:00 arasında gerçekleşecek.

Sokak izni 20 yaş altı için iki grup halinde uygulanacak. Buna göre 0-14 yaşa grubu 13 Mayıs Çarşamba günü 11:00-15:00 saatleri arasında dışarıya çıkabilecek. 15-20 yaş grubuna da 15 Mayıs Cuma günü aynı saatlerde dışarıya çıkma izni verilecek. Kurallara riayet düzeyine bakılarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettirilecek.

AVM'LER 11 MAYIS'TA AÇILIYOR

Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.

MASKE SATIŞINA İZİN

Bugüne kadar piyasada ücret karşılığı satışına izin verilmeyen cerrahi ve bez maske satışına izin verilecek. Bunun için bir üst fiyat belirlenecek. Bu fiyatın üzerinde satış yapılmasına müsaade edilmeyecek.