Niğde, 106 üniversite arasında 9. sırada

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2024 TUS Klinik Tıp puanına göre 106 Devlet Üniversitesi arasında 9'uncu, Tıp Temel Tıp 1 puanına göre ise 19'uncu sırada yer aldı.

Akşam Gazetesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2024 Round University Ranking (RUR) Alan Sıralamalarına ilk kez giren üniversite oldu.

Üniversite, genel kategorideki dünya sıralamasında Sağlık Bilimleri alanında 384., yine aynı alanda öğretim kategorisinde ise 190., olarak başarıya imza atmıştı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu şunları söyledi: "Sağlık Bilimleri alanındaki dünya sıralaması başarımızda çok önemli bir paya sahip olan tıp fakültemiz, aynı zamanda Niğde'mizin ve üniversitemizin sağlık alanındaki marka değeri.

Hocalarımız hastanemizde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen göz kornea nakli gibi başarılı operasyonlarla ilklere imza atıyorlar. Şimdi de başarılı eğitim öğretim faaliyetleriyle öğrencilerimizin ve mezunlarımızın TUS'ta daha yüksek puan ortalamasına ulaşmalarını sağladılar ve böylece üniversitemizi, 106 devlet üniversitesi arasında TUS Klinik Tıp puanı ortalamasında 9., TUS Temel Tıp 1 puanı ortalamasında ise 19. sıraya taşıyarak çok önemli bir başarının mimarı oldular."