Neslihan Atagül'ün hastalığı nedir? Geçirgen bağırsak sendromu ne, belirtileri nelerdir?

Sefirin Kızı dizisinde Nare karakterini canlandıran Neslihan Atagül'den korkutan bir haber geldi. Ünlü oyuncu Atagül'ün sağlık sorunları yaşadığı ve 10 gün rapor aldığı ortaya çıktı. Hızla kilo kaybı yaşayan Neslihan Atagül'e doktorların ''geçirgen bağırsak'' sendromu teşhisi koyduğu öğrenildi. Bu haberin ardından Neslihan Atagül'ün hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler..

Hızlı kilo kaybetmesi sebebiyle hastaneye giden Neslihan Atagül'e geçirgen bağırsak sendromu teşhisi koyuldu. Rahatsızlığından dolayı yaşam kalitesi ciddi şekilde etkilenen Neslihan Atagül'ün 10 gün rapor aldığı ortaya çıktı. Bu haberlerin ardından Neslihan Atagül'ün hastalığı ne? Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Neslihan Atagül'ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromuna dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

NESLİHAN ATAGÜL'ÜN HASTALIĞI NE?

Hızla kilo kaybı yaşayan Neslihan Atagül'e doktorların geçirgen bağırsak sendromu teşhisi koydu. Rahatsızlığından dolayı yaşam kalitesi ciddi şekilde etkilenen Neslihan Atagül'ün, 10 gün rapor aldığı öğrenildi.

GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU NEDİR?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz sindirim problemlerinden biri de geçirgen bağırsak sendromudur. Bu problem kişilerin yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebilmekte ve tedavi edilmediğinde daha önemli sağlık problemlerine davetiye çıkarabilmektedir.

Bağırsaklarımız sindirim sistemimizin en önemli parçasıdır. Çünkü besinler bağırsaklarımızda parçalanmaya, sindirilmeye devam eder ve yine burada emilirler. Bağırsaklarımızdaki bu emilim işleminin de tıpkı diğer sistemlerdeki gibi bir işleyişi vardır. Bağırsak hücreleri sıkı bağlantılar ile bitişik bir şekilde dizilmiştir ve bu haliyle bir filtreyi andırmaktadır.

Bu filtre sayesinde bağırsaklarımızdan kanımıza yalnızca sindirilmiş besinler, sıvılar, vitamin ve mineraller gibi zararsız maddeler geçebilirler. Eğer bağırsak hücreleri arasındaki bu sıkı bağlantı bozulursa kanımıza zararlı organizmalar ve toksinler gibi istenmeyen maddeler de karışabilirler. İşte “geçirgen bağırsak sendromu” olarak adlandırılan bu problem, bağırsak duvarının geçirgenliği ile ilgilidir.

GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Besin alerjileri

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Deri hastalıkları

Nörolojik hastalıklar

Vitamin eksiklikleri

Tedavi edilemeyen depresyon ve anksiyete

Sürekli devam eden baş ağrısı ve migren

Fibromiyalji

Kabızlık ve ishal gibi sindirim problemleri

Aşırı kilo ve kilo vermekte zorlanma

Irritabl bağırsak sendromu

Kronik yorgunluk