Neredesin Eylül!

Ağrı’da Leyla’yı arama çalışmaları sürerken bir kayıp haberi de Ankara’dan geldi. Yaz tatili için gelen ve 3 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül, karış karış aranıyor!

Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Polatlı İlçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne geldi.

Burada Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçükleri Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynamak için evlerinden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül’ün eve gelmediğini fark eden ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. İhbar üzerine köyle çok sayıda asker ve AFAD ekibi sevk edildi. 

AİLEMİZİN HUSUMETLİSİ YOK

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın talimatı ile oluşturulan özel ekip geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamda jandarma ekipleri tarafından havadan ve karadan arama yapıldı. Baba İbrahim Yağlıkara’nın ekiplere, “Çocuğumun kaçırıldığını düşünüyorum. Kimseyle bir husumetim yok” ifadesi üzerine, köyde yaşayan komşuları U.K. ve annesi N.K.’nin ifadelerine başvuruldu. 

Leyla’nın arama çalışmalarında 11’inci gün

Ağrı’nın Bezirhane Köyü’nde, bayramın 1’inci günü olan sabahı kaybolan Leyla Aydemir’in (4) bulunması için bugün de arama çalışmaları devam ediyor. Sabah başlanan arama çalışmalarına İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFADve sağlık ekipleri ile JAK timi ve korucular katıldı. Kadavra arama köpekleri de çalışmalara eşlik etti. Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın. Ne olduğunu bilmemek insanı perişan ediyor. Allah’ını seven yalan ihbarda bulunmasın” diye konuştu.