Dünyanın en uzun köpeği Freddy hayatını kaybetti

Dünyanın en uzun köpeği olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmış olan Freddy, 8 yaşında hayatını kaydetti. Arka ayakları üzerinde durduğunda 226 santimetre boyuna ulaşan köpek, en uzun NBA oyuncusundan bile uzun hale geliyordu.

2016 yılında dünyanın en uzun köpeği olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren danua cinsi köpek Freddy hayatını kaybetti.

NTV'de yer alan habere göre; 8 yaşında hayatını kaybeden köpek, dört ayağı üzerinde durduğunda 103,5 santimetre, arka ayakları üzerinde durduğunda ise 226 santimetre boyundaydı.

Guinness'ten yapılan açıklamada, "Freddy herkesin yüzüne bir gülümseme getirdi ve Guinness Dünya Rekorları'ndaki herkes tarafından özlenecek." ifadeleri kullanıldı.

Guinness Dünya Rekorları Baş Editörü Craig Glenday ise, "Onun öldüğüne hala inanamıyorum." dedi.

GÜNDE EN AZ 1,5 KİLO ET YİYORDU

Kardeşi Fleur ile birlikte yaşayan Freddy'nin bugüne kadar 26 kanepe kırdığının altı çizilirken, elle yemek yemeyi çok sevdiği belirtildi.

Freddy'nin günlük yemeği ise, 1 kilogram kıyma, 250 gram güveç biftek ve yaklaşık 300 gram karaciğerdi.

NBA OYUNCULARINDAN BİLE UZUN

Danua cinsi Freddy, arka ayaklarının üzerine kalktığında en uzun NBA oyuncularından bile uzun hale geliyordu.

İngiltere'nin Essex şehrinde Freddy ile birlikte yaşayan Claire Stoneman, Freddy'nin ölümüyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Stoneman, "O sadece en uzun köpek değil, aynı zamanda en sevgi dolu ve en büyük kalbe sahip köpekti." dedi ve şu sözleri kaydetti:

"O benim hayatımdı. Benim yaşama sebebimdi. O benim neşem ve kızgınlığımdı. Benim canım ve milyonda bir oğlum artık tüm dünya tarafından tanınıyor ve seviliyor." 

BİR DİĞER "EN UZUN"

Dünyanın gelmiş geçmiş bir diğer en uzun köpeği ise ABD, Michigan'da yaşayan Danua cinsi Zeus adlı köpeğe ait. Zeus'un boyu dört ayak üzerindeyken 112 santimetre olarak kaydedilmişti.