Navigasyon ölüme götürdü! 4 ölü, 17 yaralı

Adana'da tarım işçilerini taşıyan minibüs uçuruma devrilip yandı; 4 kişi feci şekilde öldü. Araçtakilerin Mardin'den Manisa'ya gittiği; navigasyonun sürücüyü Adana'ya yönlendirip yanlış yola soktuğu öğrenildi.

SONER KAN

Adana Karaisalı'ya bağlı Gildirli Mahallesi'nde katliam gibi kaza yaşandı. Tarım işçilerini taşıyan minibüs, kontrolden çıktı; uçuruma yuvarlandı. Kaza sonrası alev topuna dönen minibüse itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın söndürüldükten sonra yaralılar teker teker halat yardımıyla yukarıdaki yola çıkarıldı; sağlık ekiplerine teslim edildi. Yapılan kontrollerde Zeynettin Çakıl (20), Bünyamin Çakıl (6) ve Zozan Sakin'in (18) hayatını kaybettiği belirlendi.

ŞOFÖR GÖZALTINA ALINDI

7'si çocuk 18 yaralı hastaneye kaldırıldı; durumu ağır olan Serkan Çakıl (13) da kurtarılamadı. Yaralılardan ikisinin daha hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Kazada yara almayan sürücü M.A. (28) ise gözaltına alındı. Araçtakilerin Mardin Kızıltepe'den Manisa'ya gitmek için yola çıktığı, sürücünün yolu bilmediği için açtığı navigasyonun minibüsü Karaisalı'ya yönlendirdiği öğrenildi.

YANGIN KAZADAN ÖNCE ÇIKTI

Tedaviye alınan yaralılardan Adul Sakin (18), araçtaki yangının kazadan önce çıktığını öne sürdü. Lastikten ateş çıktığını belirten Sakin, "Şoföre 'Dur' dedik, durmadı. Hızlıydı. Sağa sola gittik, sonra da uçuruma uçtuk. Mardin'den 6 yıldır geliyoruz ama o yolu hiç kullanmamıştık" ifadesini kullandı. Minibüsün freninin çok kullanılmasından dolayı balatalarından alev almış olabileceği değerlendiriliyor.

Küle dönen minibüsteki tarım işcileri, itfaiye ekiplerince yukarı halatlarla böyle çıkarıldı.

YOKUŞ AŞAĞI BOŞ VİTESTE İLERLEMİŞ

Navigasyonun araçları kestirme olarak gördüğü Kızıldağ yoluna soktuğunu belirten Girdirli Mahallesi Muhtarı Osman Kılıç, şöyle konuştu: "Yolun bozuk olduğunu görünce geri dönmek istemişler. Yakıtları bitmiş, bir vatandaş yardımcı olmuş. Sürücü de minibüsün vitesi boştayken fren yaparak yavaşça inmek istemiş. Kaza bu şekilde olmuş. Burada daha önce de 3 ayrı ölümlü kaza meydana gelmişti."

3 KORKUNÇ İDDİA

Şoför 'Kestirmeden götüreceğim' diyerek bilmediği yola girdi.

Araç aşırı hızlıydı.

Sürücü 'lastik yanıyor' uyarılarına rağmen durmadı.