Narin'in son görüntüsü ortaya çıktı! Tepe yolunda sır oldu

Diyarbakır'da 4 gün önce Kur'an kursundan çıktıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için devlet seferber oldu. Kıza ait son görüntüde 4 kişiyle birlikte yürüdüğü; eve gitmek için tek başına tepe yoluna girdiği görüldü.

AA-DHA-İHA

Diyarbakır Bağlar'a bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü Kur'an kursundan çıkıp eve giderken ortadan kaybolan Narin Güran'ın (8) bulunması için şehirde seferberlik ilan edildi. Polis, jandarma ve AFAD'a bağlı ekipler, çoğunluğu mısır tarlası olan bölgeyi didik didik aradı; ancak bir ize ulaşamadı.

Diyarbakır Valiliği'nden Narin Güran açıklaması

9 BİN 300 ARAÇ ARANDI

Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri ise ortaya çıktı. Güvenlik kamerasının saat 15.15'teki kaydında okuldan çıkan küçük kızın 4 kişiye birlikte yürüdüğü; ardından yanlarından ayrılarak tepe yolunu kullanıp evine doğru gittiği görüldü.Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. 3 günde toplam 9 bin 300 aracın kontrol edildiği öğrenildi.

Narin Güran birlikte yürüdüğü 4 kişinin yanından eve gitmek için ayrıldı.

Küçük kız tepe yolunu kullanırken, onu son kez görenler arkasından böyle baktı.

Mahalleden geçen kanalın su seviyesi düşürüldü. 20 kilometrelik kanal boyunca arama yapıldı.

TERLİK BAŞKASININ

Eve 3 km uzakta yol kenarında bulunan terliğin Narin'in ayağındakiyle birebir aynı olduğu anlaşıldı. Ancak daha sonra numarası küçük olan terliğin kıza ait olmadığı anlaşıldı.

Anne Yüksel Güran, "Kızımı bulun" diyerek ağladı.

YERLİKAYA BABAYLA GÖRÜŞTÜ

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ve Sur Kaymakamı Asım Solak, aileyi ziyaret etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali'nin telefonuyla Narin'in babası Arif Güran ile görüştürdü.