Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme: Büyük amcanın kamerasında bir hafta kayıp! TÜBİTAK görüntüleri inceleyecek

Narin Güran'ın büyük amcasının evinde ses ve görüntü kaydeden kameranın olduğu belirlendi. El konulan görüntülerde 2-9 Eylül tarihlerine ait kaydın olmadığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Narin'in büyük amcası Hüsey'in Güran'ın evinde bulunan ses ve görüntü kaydeden kamerada bazı günlerin kayırları silinmiş. Amca Salim Güran'ın da tutuklanmadan önce okula gidip kamera görüntülerine müdahale ettiğinden şüpheleniyor. Tüm kamera kayıtları incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi. Ayrıca Nevzat Bahtiyar'ın yeni ifadesinden sonra anne Yüksel ile Salih Güran yeniden sorgulanacak.

GÖRÜNTÜLER TÜBİTAK'TA

Amca Hüseyin Güran'ın evindeki ses ve görüntü kaydeden kameradaki verilere el konuldu. TÜBİTAK'a gönderilen haddiskte 2 ile 9 Eylül tarihleri arasındaki kaydın olmadığı belirlendi. Narin'in cesedinin bulunduğu günü de kapsayan 8 günlük görüntü kaydının geri getirilmesi için harddisk TÜBİTAK'a gönderildi. Görüntülerin geri getirilmesi; Narin'in cansız bedeninin bulunduğu gün ve öncesinde evde neler yaşandığına dair ipuçları verecek.

KAYITLARDA İLGİNÇ DETAYLAR

Amca Hüseyin Güran'ın evinde bulunan kamera kayıtlarındaki ilk tespitlere göre, arama faaliyetlerinin devam etiği tarihler ile amca Salim'in tutuklandığı ve cesedin bulunduğu tarihleri kapsayan zaman diliminde köyde olmaması gereken ve köyde ikamet etmedikleri halde farklı kişilerin bulundukları belirlendi. Soruşturma çok yönlü sürdürülürken, gözler TÜBİTAK'tan gelecek olan görüntü çözümüyle ilgili rapor ve DNA incelemeleriyle ilgili rapora çevrilmiş durumda.

OKULA DA GİTMİŞ

Narin'in arama çalışmalarının devam ettiği günlerde okula giden Salim Güran'ın oradaki kamera görüntülerine müdahale ettiğinden şüpheleniyor. Okula ait güvenlik kamerası görüntülerini Jandarma incelemeye aldı. Bu görüntüler de uzman bilirkişiler tarafından incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi. Narin'in kamera açısında olduğu saat 15.15'teki görüntülerin öncesi veya sonrası incelenecek.

CEZAEVİNDE YENİDEN SORGU YAPILACAK

Dilekçe verip, "Vicdan azabı çekiyorum, bildiğim ne varsa anlatacağım" talebi üzerine 3. kez ifadesi alınan Nevzat Bahtiyar'ın, amca Salim Güran'ı cinayetin asli faili, anne Yüksel Güran'ı görgü tanığı olduğunu belirtmişti. Bu iddiaya karşı amca ve annenin yeniden ifadesi alınacak. Ancak aile bireylerinin Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampus alanında tutuklu olmaları nedeniyle anne Yüksel ile amca Salim Güran'ın, sorgusu cezaevinde özel bir odada yapılacak.