Kafelerde nargile yasağı bitecek mi? Nargile kafeler ne zaman açılacak, son durum nedir?

Koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda bazı kısıtlamalar hala sürüyor. Tam kapanma sonrası İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirlerinin uygulanacağını bildirdi. Peki, Nargile kafeler ne zaman açılacak? Kafelerde nargile yasağı bitecek mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Kısıtlama ve yasakların biteceği tarih tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yeni normalleşme genelgesine bazı kısıtlamaların süreceği bildirilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ise 1 Haziran sonrası ile ilgili yaptığı açıklamada "1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum.'' demişti. 1 Haziran'da hangi yasakların kaldırılacağı da merak ediliyor. Nargile kafeler ne zaman açılacak? Kafelerde nargile yasağı bitecek mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

NARGİLE KAFELER AÇILACAK MI?

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak.

Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,

Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis yapılabileceği bildirildi. Bu kapsamda nargile kafeler hala kapalı. Kafelerde nargile kullanımı hakkında ise henüz açıklama gelmedi.

1 HAZİRAN SONRASI NORMALLEŞME

Hafta başında yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulunmuştu. Kabine Toplantısı'nda 1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin 2. etabının ele alındığını belirten Erdoğan, "Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız. Vaka sayılarını daha da aşağıya çekmek için milletimizin kademeli normalleşme döneminin kurallarına uymasını istiyoruz. Riskli grupların tamamının aşılanması için çalışıyoruz. Belirlenen tedbirler insanlarımıza eziyet olsun diye değil bu sancılı dönemi geride bırakmak için milletimizin önüne konmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kabine toplantısında 1 Haziran sonrası, yani yaz aylarında hangi tedbirlerin uygulanacağı şekillenecek.

Toplantıda, esnafın durumu da masaya yatırılacak. Normalleşme adımları kapsamında iş yerlerinin açık kalması için atılacak adımlar değerlendirilecek.