Müteahhide 96 can için 62 ağır müebbet! Karar emsal teşkil edecek

Adana'da depremde 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı davasında karar çıktı. Müteahhit Hasan Alpargün'e 865 yıl hapis cezası verildi.

SONER KAN

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde; Adana'nın merkez ilçesi Çukurova'ya bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan, 14 katlı Alpargün Apartmanı da yerle bir oldu. Binanın enkazından 96 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, sadece bir kişi kurtuldu. Depremin ardından kaçtığı KKTC'de yakalanan Müteahhit Hasan Alpargün'ün, tutuklu yargılandığı Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de karar çıktı. Mahkeme heyeti Hasan AlpArgün'e; yıkılan binada cenazesine ulaşılan, 62 kadın ve çocuk için 'olası kastla ölüme sebebiyet vermek' suçundan 62 kez ağırlaştırılmış müebbet, hayatını kaybeden 34 kişi için de toplam 850 yıl hapis cezası verildi. Alpargün, depremden sağ olarak kurtulan bir kişi için de 'olası kastla adam öldürmeye teşebbüs' suçundan da 15 yıl hapis cezası aldı.

Alpargün, deprem sonrası KKTC'ye kaçmıştı.

KARAR EMSAL TEŞKİL EDECEK

Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerin avukatlığını üstlenen Baran Taygun Metin, kararı AKŞAM'a değerlendirdi. Metin, "12 Ağır Ceza Mahkemesi, emsal bir karar verdi. Tarihte ilk defa verilen bir karar. 'Olası kastla adam öldürmek'ten herhangi bir cezai indirim yapılmadı. Mahkeme çok cesur bir karar verdi. Diğer dosyalara da emsal olmasını temenni ediyoruz. Bu karar, aynı zamanda da Adana'daki deprem davalarında verilen ilk mahkûmiyet kararı" dedi.