Mütalaa ne demek, nedir? Mütalaa vermek ne demek?

Mütalaa ne demek, nedir soruları araştırılıyor. Mütalaa vermek ne demek? Rahip Brunson hakkında savcının mütalaa vermesinin ardından vatandaşlar araştırma yapmaya başladılar. İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve öğlende verilen aranın ardından tekrar devam edilen davanın duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını vermeye başladı. Saat 14.55 itibarıyla savcı esas hakkındaki mütalaasını vermeye başladı. Brunson için adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep eden savcı, örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talebinde bulundu. Mütalaa bir kaç farklı anlamı olsa da mahkeme dilinde İrdeleme, müzakere, görüş anlamına gelmektedir.

Mütalaa ne demek sorusu araştırılıyor. Mütalaa nedir? Gündemi yakından takip eden vatandaşlar Rahip Brunson davasının sonucunu heyecanla bekliyorlar.  Rahip Brunson hakkında savcının mütalaa vermesinin ardından vatandaşlar araştırma yapmaya başladılar. İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve öğlende verilen aranın ardından tekrar devam edilen davanın duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını vermeye başladı. Saat 14.55 itibarıyla savcı esas hakkındaki mütalaasını vermeye başladı. Brunson için adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep eden savcı, örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talebinde bulundu. Mütalaa bir kaç farklı anlamı olsa da mahkeme dilinde İrdeleme, müzakere, görüş anlamına gelmektedir.

MÜTALAA NEDİR?

Mütalaa bir kaç farklı anlamı olsa da mahkeme dilinde İrdeleme, müzakere, görüş anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu, mütalaa kelimesiyle ilgili şu bilgileri vermektedir:

"Mütalaada önüne biyoloji kitabını açmış, iki satır okuyor, beş satır dalga geçiyordu." - Ç. Altan

2. Herhangi bir konu üzerinde ayrıntılı düşünme ile oluşan görüş ve yorum

"Kolordu kumandanlarının fikir ve mütalaalarını bilmek bence pek faydalı idi." - Atatürk

3. Herhangi bir konu üzerinde ayrıntılı bir biçimde düşünme