Müslüman oldu Siirt'e yerleşti

Brüksel'de tanıştığı Müslüman arkadaşlarından etkilenen İtalyan Stawan Stefano, İslamiyet'i seçerek Siirt'e yerleşti. İslam'ın yanlış yansıtıldığını belirten Stefano, annesinin de Müslüman olmasını sağladı.

İtalya Milano'da üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Belçika'nın başkenti Brüksel'e yerleşen 32 yaşındaki Stawan Stefano, Türk, Faslı, Afgan ve Pakistanlı arkadaşları sayesinde Müslümanlığa ilgi duydu. İslamiyet'i araştırmaya başlayan Stawan, daha önce duyduklarının aksine bir din görünce Müslüman olmaya karar vererek 'Yasin' adını aldı. 2014'te İslamiyet'i seçen Stawan, daha sonra Türkiye'ye geldi. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve Arapça gibi 8 dil bilen Stawan, 2 yıl önce evlendiği Vanlı eşi, 6 aylık kızı Meryem ile Siirt'e yerleşti ve tercümanlık yapmaya başladı.

Stefano, Kur'an-ı Kerim'den çok etkilendiğini söyledi.

ADI ARTIK 'YASİN'

İslamiyet'in yanlış aksettirildiğini belirten Stefano, şöyle konuştu: "Mesela erkekler kadınları dövüyor diye çok düşündüm. Faslı, Afgan, Pakistanlı ve Türk arkadaşlar edindim, hakikati gördüm. 1 yıl sonra Türk vatandaşı olacağım. Şu anda ailem, babam ve kardeşim Hıristiyan. Ancak anneme de İslamiyet'i öğrettim, o da Müslüman oldu. Bu benim için büyük ancak doğru bir karardı."