Ramazan ayı mukabele saatleri ve kanalları 2021! Bu sene Mukabele hangi kanallarda yayınlanacak?

Mukabele saatleri belli oldu. Ramazan ayının gelmesiyle beraber Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'i okuyarak hatim edecek. Ramazan'a özgü geleneklerden biri olan mukabeleler televizyon kanallarında da takip edilecek. Vatandaşlar ise Mukabele Tv saatleri hangi kanallarda yayınlanacak? sorusunu sormaya başladı. İşte Mukabele saatleri 2021!

Mukabele saatleri yayınlandı. Bu yılda her zaman olduğu gibi Kur'an-ı Kerim okunacak. Ramazan ayında vatandaşlar beraber toplanarak kutsal kitabımızı okuyorlardı. Bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle mukabeleler televizyon ekranlarından dinlenilecek. Peki, Mukabele Tv saatleri hangi kanallarda yayınlanacak? İşte Ramazan mukabele saatleri ve kanalları 2021!

HANGİ KANALDA MUKABALE YAYINLANACAK?

TRT 1'de her gün saat 04:50'de Kur'an-ı Kerim Hatm-i Şerif'i okunacak.

Kanal 7 ekranlarında ise saat 04:30 itibarıyla okumalar gerçekleşecek.

Ünlü hafızlar; Kerim Öztürk, Yunus Balcıoğlu, Ferruh Muştuer, Ali Derman ve Metin Çakar'ın kıraati, tarihi yarımadanın beş büyük camiinden yankılanıyor.

5 Cami 5 Kurra Mukabele programı, Diyanet TV ekranlarında.

Ayrıca Diyanet Tv, Mukabele Tek Nefes Anadolu başlığında her gün saat 15:00'de yayınlanacak. Anadolu'nun güzide şehirlerinden evlerinize misafir oluyor. Edirne, Bursa, Eskişehir, Konya, Mersin, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Trabzon ve Erzurum...

Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Hafız Yunus Koçan'ın tilavetiyle, Tek Nefes Anadolu, Diyanet TV'de olacak.

MUKABELE NEDİR?

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir. Mukabele anlamca karşılıklı verme, karşılıklı okuma anlamına gelir. Kur'an, Peygamber'in son Ramazan'ında okuduğu sıralama ile vefatından sonra Ebubekir zamanında mushaflaştırılmış, Osman zamanında teksir edilerek büyük şehirlere gönderilmiştir. 600'den fazla sahifeden oluşan kitap düzeni, takriben 20 sayfadan oluşan 30 cüze bölündü. Özellikle Ramazan aylarında her gün bir cüz okuyarak bayrama kadar bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneği içinden mukabele geleneği doğmuştur.