Muhasebeciden 4.5 milyon TL'lik vurgun 

Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren holdingin muhasebecisi Serkan K., işyerini 4.5 milyon TL dolandırdı. Holding sahibi A.S. gerekli tedbiri almadığını iddiasıyla bankaya da dava açtı. 

İlknur Sargut

İstanbul’da gayrimenkul alanında faaliyet gösteren holdingde, akılalmaz bir dolandırıcılık yaşandı. İddiaya göre holdingin yaklaşık bir yıldır muhasebeciliğini yapan Serkan K., önce patronunu istediği bankanın Şişli Şubesiyle çalışmaya ikna etti. Patronunun imzasını taklit eden Serkan K., ardından 3 kişinin hesabına 4.5 milyon TL para aktardı. ,

Suçunu itiraf etti

Aylar sonra fark edilen olayda suçunu itiraf eden Serkan K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 kişi ise para transferlerinden haberleri olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Holding sahibi gerekli özeni göstermeyip tedbirleri almamasından dolayı hesapların yürütüldüğü bankaya da dava açtı. 30 ülkede faaliyet gösteren Türkiye’de de 630 şubesiyle yatırım ortaklığı bulunan ünlü bir bankanın da bu dolandırıcılık olayında yer aldığını iddia eden A.S. "Yeni bir bankayla çalışmayı muhasebecim teklif etti. Dolandırıcılık olayının ardından banka da şube müdürünü görevden aldı" iddiasında bulundu. 

Bankadan şaşırtan savunma

Söz konusu bankanın Şişli şubesi yetkililerinin savunması, “Biz maille işlem alabiliriz fakat bunu yapsak bile muhakkak şirketi arayıp sesli teyit alırız” oldu.

Hakkımı arayacağım

Olay sonrası madden ve manen zarara uğradığını açıklayan A.S. hak arayışını sonuna kadar devam ettireceğini söyledi. A.S., "Tüm yetkiler bende olmasına rağmen nasıl sesli teyit nasıl alındı anlamıyorum. Bankanın ve çalışanlarının gerekli güvenlik önlem ve tedbirlerinin almamasından, paranın yetkisiz kişilerce sahte belgeler, talimat ve teyitlerle çekilmesi nasıl gerçekleştiği hala aklım ermiyor" diye konuştu.