Muğla iftar ve imsak vakti 2021! Bartın sahur ve iftar vakti saati kaçta?

Muğla imsak ve iftar vakti saati Ramazan ayının başlamasıyla beraber yakın takibe alındı. Muğla imsak ve iftar vakti imsakiyesi Diyanet tarafından yayınlandı. 13 Nisan Salı günü başlayan Ramazan ayı Müslüman alemi tarafından çok değerlidir. Bu mübarek ayda oruç tutulur ve ibadet edilir. Ramazan orucu, Bakara suresinin 183-184. ayetleriyle hicretin ikinci yılında Bedir savaşı öncesinde Şaban ayında farz kılınmıştır. İşte Muğla iftar ve sahur vakti imsakiyesi 2021...

Muğla iftar ve sahur vakti imsakiyesi yayınlandı. Ramazan ayının başlaması nedeniyle Muğla imsak ve sahur vakti imsakiyesi müminler tarafından merak ediliyor. Peygamberimiz (s.a.v.) hayatında dokuz sene Ramazan orucu tutmuştur. Bakara suresinin 183-184. ayetleriyle hicretin ikinci yılında Bedir savaşı öncesinde Şaban ayında farz kılınmıştır. Haberimiz içerisinden 2021 Muğla iftar ve sahur vakti saatine ulaşabilirsiniz.

MUĞLA İMSAK VE SAHUR VAKTİ SAATİ 2021

Diyanet 2021 imsakiyesine göre 13 Nisan Salı günü başlayan Ramazan'ın ilk imsak vakti Muğla için 05.04 olarak açıklandı.

MUĞLA İFTAR VAKTİ SAATİ 2021

Muğla'da Ramazan'ın ilk iftar vakti saati 19.46 olarak açıklandı.

MUĞLA İMSAKİYESİ 2021 İÇİN TIKLAYIN

ORUÇ VE NEFİS TERBİYESİ

İnsanların yaratılış gayesi olan ibadet görevi; ya namaz, oruç, zekat ve hac gibi belirli bir zamanda, belirli bir mekanda ve belirli kurallara uyularak yapılır ya da her hangi bir zaman, mekan ve şekille kayıtlı olmaksızın yerine getirilir.

Allah'ı zikretmek, ana babaya iyilik etmek, şahitliği, tartı ve ölçüyü dosdoğru yapmak gibi emirlere; alkollü içkiler içmek, uyuşturucular kullanmak, kumar oynamak, hırsızlık yapmak ve cana kıymak gibi yasaklara uyularak yerine getirilir.

Orucun kötülük ve haramlardan korunmak için farz kılındığının bildirilmesi ibadetin insanın kişisel ve sosyal hayatındaki yerini ve etkisini bildirmeye yöneliktir.

Nitekim yüce Allah günde beş vakit kılınan namazın insanı hayasızlık ve haramlardan alıkoyduğunu bildirmektedir.40 Aynı şekilde orucun da insanı haram ve kötülüklerden alıkoyması gerekir. Peygamberimiz (a.s.); "Oruç kalkandır. Biriniz oruçlu iken çirkin, kötü ve kaba söz söylemesin, bağırıp çağırmasın, kavga etmesi. Birisi kendisine söver ya da çatarsa ona 'ben oruçluyum' desin" buyurmuştur.

Orucun şehvetini kıran bir özelliği vardır. Hadis-i şerif, orucun gayesinin insanın edep ve ahlakını güzelleştirmek olduğunu açıkça ifade etmektedir. Eğer oruç, insanı kötü söz, eylem ve davranışlardan uzaklaştırmıyor, edep ve ahlakını güzelleştirmiyorsa amacına ulaşamamış demektir, böyle bir oruçtan istenilen sevap da elde edilemez.