Sıcak yaz günlerinde zeytinyağlı hafif yemeklerin tercih edilmesi konusunda uzmanlar sık sık uyarıda bulunuyor. Sizleri düşünerek yaz aylarında, yanında yoğurtla servis edeceğiniz, zeytinyağında kızartılmış mücver tarifi hazırladık. Peki mücver nasıl yapılır? ? Mücverin püf noktası nedir? Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? İşte sevilen mücver tarifi...
MÜCVER NASIL YAPILIR?
İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu minik minik doğrayalım. Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Baharatları, suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır. Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım. Kabak mücveri servis edelim Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
MÜCVER İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demek maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
MÜCVER YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Kabaklar rendelendikten sonra suyunun iyice sıkılmasına dikkat edilmelidir. Un ilave edildikten sonra kıvamının pürüzsüz olması gerekmektedir. Mücverleri pişirirken tavanızın yapışmaz tava olmasına dikkat edilmelidir.