Miraç Kandili'nde neden süt içilir ve dağıtılır? Miraç Kandili'nde süt içilmesinin anlamı nedir?

Miraç Kandili'nde süt içmenin anlamı merak edildi. Rivayete göre Miraç hadisesinin meydana geldiği zaman, Hz. Cebrail, Peygamber Efendimizi yüce Allah'ın katına çıkarmıştır. Burada Müslümanlara 5 vakit namaz farz kılınırken, ''Amenerrasulü'' olarak başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti inmiştir. Miraç Kandili'nde süt içmenin anlamı nedir? Miraç Kandili'nde süt neden içilir ve dağıtılır?

Miraç Kandili'nde süt içmenin anlamı hadislerde sık sık karşımıza çıkıyor. Yarın mübarek Miraç Kandili kutlanacak. Miraç gecesinde Peygamber Efendimiz, Hz. Allah'ın katına çıkmıştır. Burada Müslümanlara 5 vakit namaz farz kılınmıştır. Peki, Miraç Kandili'nde süt içilmesinin anlamı nedir? Miraç Kandili'nde neden süt içilir ve dağıtılır?

MİRAÇ KANDİLİ'NDE SÜT İÇMENİN ANLAMI NEDİR?

Miraç Kandili'nde süt içmenin anlamı, şu şekilde açıklanmaktadır:

Miraç hadisesinde vuku bulan olaylardan biri de Hz. Cebrail tarafından Peygamberimize (asm) biri süt, biri şarap olarak iki kap içecek sunulduğu ve Peygamberimiz (asm)'in bunlardan sütü tercih ettiği ve bunun üzerine Cebrail'in "Sen fıtratı tercih ettin / seçtin." dediği belirtilmektedir. (bk. Müslim, İman, 74/259; Beğavî, Hazin, İsra, 17/1. ayetin tefsiri)

Sütün tercih edilmesi ile fıtrat arasındaki ilişki, İslam dininin kolay, rahat huzur veren, insanın fıtratına uygun hükümler ihtiva ettiğine işarettir. Şarap ise kötülüğün anası olduğu için, tercih edilmemiştir. (bk. Nevevî, ilgili hadisin şerhi)

- Hz. Peygamber (asm)'in Mescid-i Aksa'da peygamberlere namaz kıldırdığını ve Hz. Musa'nın kabrinde namaz kıldığını gördüğüne dair rivayetler vardır. (bk. İbn Kesir; Hazin, İsra 17/1. ayetinin tefsiri)

Peygamberimiz (asm)'in bütün peygamberlere imam olarak onlara namaz kıldırması, onun (asm), bütün peygamberlerin şeriatlerinin asıllarına mutlak varis olduğunu ifade ediyor. (bk. Nursi, Sözler, s. 525)

Miraç Kandili ne zaman oruç tutulur, kaç gün? Miraç Kandili 2021 oruç tutmanın sevabı ve önemi nedir, nasıl niyet edilir?

Miraç Kandili namazı ne zaman, nasıl kılınır? Miraç Kandili namazı (2,4 ve 12 rekat) kaç rekat kılınır?

Miraç Kandili mesajları 2021! En güzel, yeni, dualı Miraç Kandili mesajları ve sözleri!

Miraç Kandili'nde nasıl ibadet etmeliyiz? Miraç Kandili'nde 2021 yapılacak ibadetler neler?