Gelinim Mutfakta mini karnıyarık tarifi ve malzemeleri neler? Mini karnıyarık nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta mini karnıyarık tarifi yapılıyor. Seda Sayan programda gelinlerden belirtilen süre içinde mini karnıyarık yapmalarını istedi. Her gün farklı yemek ve sunumların yapıldığı programın sonunda bir isim çeyrek altını kazanıyor. Gelinim Mutfakta mini karnıyarık tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta mini karnıyarık tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyenlerin not aldığı başlıklardan oldu. Yarışmacılar bugün verilen tarif ile yemeği yapacaklar ardından kayınvalideler oylamalarını verip birinci olan ismi seçecek. Peki, Mini karnıyarık nasıl yapılır? Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta mini karnıyarık tarifi ve malzemeleri haberimizde.

MİNİ KARNIYARIK MALZEMELERİ

6 adet küçük patlıcan

Sıvı yağ

İçi için;

250 gr kıyma

1 adet soğan

1 adet domates

1 adet yeşil biber

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Pulbiber

Karabiber

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Maydanoz

Üzeri için;

1 buçuk su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates

1 adet yeşil biber

Tuz

MİNİ KARNIYARIK NASIL YAPILIR?

lk önce patlıcanlarımızı alacalı soyalım. Bir kaba su doldurup tuz atalım. Patlıcanlarımızı 20 dakika bekletelim. Tuzlu suda bekleyen patlıcanlarımızı kurulayalım. Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Tepsiye alalım. Kıymayı tavaya alalım. Üzerine sıvı yağ ekleyip kavuralım. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim. Sarımsağı da rendeleyip ekleyelim, kavuralım. Biberide yemeklik doğrayıp, katalım ve kavuralım. Salçasını ekleyip, karıştıralım. Üzerine doğranmış domatesi ekleyelim. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştıralım. 10 dakika pişirelim. En son üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştıralım.

Tepsiye aldığımız patlıcanları ortadan bıçakla çizik atalım. İçini kaşıkla güzelce oyalım. İçine kıymalı harcımızdan koyalım, düzeltelim. Üzerlerine domates ve biber koyalım. Salçayı suda açıp, tuz ekleyip, karıştıralım. Yemeğimizin üzerine tepsimize gezdirelim. Üzerini yağlı kağıt ile örtüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirelim. Yağlı kağıdı çekip, üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirip, fırını kapatalım ve sıcak olarak servis yapalım.