Milyonerlik hayali ATM sayesinde gerçek oldu!

ABD'li polis Paul Alex'un milyonerlik hayali ATM sayesinde gerçek oldu. 2017'de 2 bin dolara ilk ATM'sini güzellik salonuna kuran Alex, mesleği bırakıp şirket kurdu. 6 yılda 104 milyon TL kâr etti.

İLK YATIRIMI 60 BİN TL

ABD'de yaşayan Paul Alex, yıllarca gece kulübü tanıtımı yaparak ve bulaşık makinesi satarak para kazandı. Milyonerlik hayali olan Alex, 2017'de 29 yaşına bastığında bir arkadaşının ATM satın alma fikrini hayata geçirdi ve ilk ATM'sini 2 bin dolara (60 bin TL) aldı. Güzellik salonuna koyduğu ATM'de işlem başına 3 dolar (90 TL), ayda yaklaşık 500 dolar (15 bin TL) kazanmaya başladı. "Kârı alabilmek için bir ticari banka hesabı açın, ardından ATM'yi koymak için mükemmel yeri bulun" diyen Paul, en iyi lokasyonların tırnak bakım salonları, berberler, marketler olduğunu belirtti.

'PARAYI İSTİFLEYİN'

Instagram'dan paylaşım yapan Paul Alex, "Şanslı ya da akıllı değildim. Hepsini denedim ve sonunda birkaç iyi karar verdim. Hedeflerinize odaklanın. Harekete geçin ve parayı istifleyin. Bu sizi hayatta onlarca yıl ileriye taşıyacak" dedi.

6 YILDA 30 ATM SAHİBİ OLDU

ATM'yi bir bankacılık ağına bağlayan bir işlem sözleşmesi imzalayan Alex, kredi kartı kullanarak 5 ATM daha aldı. Ayda 90 bin TL kâr elde eden adam kredi kartı borcunu ödedi ve 18 ayda 24 ATM daha satın aldı. Aylık kazancı 447 bin TL'ye yükselen Alex, Mart 2021'de polislik görevinden ayrıldı. 'ATM Together' adında kendi şirketini kuran Alex, Ocak 2021'den Nisan 2023'e kadar 357 milyon TL satış ve yaklaşık 104 milyon TL net kâr elde etti. Şimdi 35 yaşında olan Alex, eski yıllık maaşını artık bir ayda kazandığını belirterek, kazancını ailesi ve hayalleri için kullandığını söyledi.