'Milyon Taşı Huzur İstanbul Projesi' hayata geçirildi

İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen, ''Milyon Taşı Huzur İstanbul Projesi'' Ayasofya Müzesi önünden düzenlenen törenle hayata geçirildi. Proje kapsamında İstanbul'a gelen her turist ülkesine dönene kadar azami güvenliği sağlanacak.

DEVRİM TOSUNOĞLU - HABER MERKEZİ

Ayasofya Müzesi önünde saat 11.00'de başlayan "Milyon Taşı Huzur İstanbul Projesi" açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy katıldı. 

TÜRKİYE GÜN GELECEK VİZE KOYACAK

Başaran Ulusoy yaptığı konuşmasında, "bu millet vize konacak millet değil, vize koyacak bir millettir. Gün gelir vize koyarız. Bu projeye inanıyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz" dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık'ta projeye inandıklarını söyleyerek, "bu projeyi destekliyoruz" dedi. 

TURİSTİN 7 GÜN 24 SAAT GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan yaptığı konuşmasında, "İstanbulumuz tarihiyle, doğal güzellikleriyle, boğazıyla ve özellikle de tarihi yarımadasıyla dünyada eşsizdir.  Turistlerin ülkemize rahatça gelmeleri için güvenlik olgusu olmazsa olmazımızdır. Ülkemize gelecek turistlere daha fazla güvence vermek zorundayız. Türizmin kalitesini yükselteceğine inandığımız 'Milyon Taşı Huzur İstanbul Projesi"nin hayata geçirilmesi İstanbulumuz için elzemdir. " dedi. 

PROJE ADINI MİLYON TAŞINDAN ALDI

Dr. Mustafa Çalışkan, "Proje, adını dünya üzerindeki tüm şehirlerin İstanbul'a olan uzaklığının hesaplanmasında kullanılan "Milyon Taşından" almıştır. Turistlerin yoğun olduğu bölgelerde turizm polisi irtibat noktalarında görevli personelimiz, turistlerin karşılaştıkları sorunları anında ve yerinde çözüm üretecektir. Nitelikle personelden oluşturduğumuz motorize devreye ve yaya devriye ekiplerimiz ile özel araçlarımız turistlerin güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat çalışmalarına başladı. 

SİYAH VE TURUNCU RENKLER SEÇİLDİ

Dr. Mustafa Çalışkan, "Turizm polisinin imajını en doğru biçimde yansıtmak amacıyla ünlü modacı sayın Faruk Saraç ile görüşerek yeni kıyafetlerde siyah ve turuncu renkleri seçtik. İstanbululumuzun güven ve huzur merkezi olduğunu anlatırken bunun anlamını yeni renklerimize yükledik. Turuncu ile sempatiyi dinamizmi ve hoşgörüyü, Siyah ile asilliği ve kararlılığı vurguladık" dedi.

ULAŞIM, ALIŞVERİŞ, EĞLENCE VE KONAKLAMA ALANLARI ETKİN DENETLENECEK

Turistlerin, ulaşım, alışveriş, eğlence ve konaklama alanlarında denetimlerin daha etkin olarak gerçekleştirileceğini söyleyen Çalışkan, "Güvenlik konsepti turistleri ilimizden uğurlayacağımız ana kadar titizlilikle sürdürülecektir. Hirhangi bir talep ile turizm polisine başvuran turistlere personelimiz refakat edecek işlerinde öncelik tanınacak, turist ülkesine dönmüş olsa dahi pılan işlemlerin safahati ile ilgili kenidisi bilgilendirilecektir." dedi. 

HANUTÇU VE GÜNÜBİRLİK EVLERE İZİN VERMEYECEĞİZ

İstanbul Valisi Vasip Şahin'de yaptığı konuşmasında, "hanutçuluk bizim ülkemize yakışmıyor. Bizim misafirperverliğimize uygun bir davranış değil. Günübirlik kiralanan yerlerde, hem kayıtsız hem de güvensiz bir ortam oluşturuyor. Bunlarla mücadelemiz 39 ilçede 40 ekiple aralıksız olarak sürüyor. Son 3 ayda 2 bin 190 denetim yaptık. Buralara 3 milyon 59 bin TL ceza yazıldı. Yine son 3 ay içerisinde Beyoğlu'nda bin 144 işyeri denetlenerek 945 bin TL ceza yazıldı. Fatih'te de bin 64 işyerine 235 bin TL ceza yazdık." dedi. 

DİL BİLEN POLİSLER İŞBAŞI YAPTI

Milyon Taşı Huzur İstanbul Projesi kapsamında, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Çince ve Fransızca bilen 1 Şube müdürü, 1 Şube Müdür Yardımcısı, 3 komiser, 38 polis memuru, 1 öğretmen ve 1 Teknisyen Yardımcısı olmak üzere 45 gişi göreve başladı.