Midye ve kumpir zehir oldu! 2 Ölü

Almanya'dan İstanbul'a tatile gelen 4 kişilik Böcek Ailesi, Ortaköy'de yedikleri midye ve kumpirden zehirlendi. Kadir Muhammet (6) ve Masal (3) kardeşler öldü, baba entübe edildi, anne ise yoğun bakımda.

AA

Almanya'nın Hamburg kentinden İstanbul'a tatile gelen 4 kişilik Böcek Ailesi, 12 Kasım gecesi Fatih'te konakladıkları otelde fenalaştı. Mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırılan ailenin çocukları Kadir Muhammet (6) ve Masal (3), tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Baba Servet Böcek entübe edilirken, anne Çiğdem Böcek'in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

HASTANE TABURCU ETMİŞ

Polis, 9 Kasım'da İstanbul'a gelerek otele yerleşen ailenin 11 Kasım'da Ortaköy'de kumpir, seyyar satıcıdan midye ve bir restoranda da yemek yediğini belirledi. Aynı gün başlayan kusma ve mide bulantısı şikayetlerinin devam etmesi nedeniyle aile bireylerinin 12 Kasım'da çevre hastanelere gittiği; uygulanan tedavinin ardından taburcu edilerek otele geri döndükleri iddia edildi. Anne Çiğdem Böcek'in kızı Masal'ı otel odasında hareketsiz yattığını görmesi üzerine ambulansa haber verildiği, tüm ailenin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Otelin kamera kayıtlarını muhafaza altına alan polis, 4 tanığın da ifadesine başvurdu.

Masal ve Kadir Muhammet Böcek kardeşlerden geriye birlikte çekilen fotoğrafları kaldı.

10 AYDA 3'ÜNCÜ VAKA

İzmir Buca'da 28 Aralık'ta Bahar Zeyrek, annesi Servet Polat ve oğlu Gökhan Zeyrek (11), kumpir yedikten sonra zehirlendi. Servet Polat, 2 gün sonra öldü. Fatih'te de 23 Ağustos'ta Hollandalı turist Rashid M. Ajoeb ve çocukları, tavuk dönerden zehirlendi. 15 ila 17 yaşlarındaki iki kardeş hayatını kaybetti.

ŞİKAYETLER 15 DAKİKADA BAŞLAR

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, midyedeki ölümcül tehlikeyi şöyle anlattı: "İyi pişirilmez veya temiz olmazsa, içindeki algler, bakteriler ve bazen civa zehirlenmeye yol açabilir. Şikayetler genellikle 15 dakika içinde başlar, bazen 6 saate kadar gecikebilir. Bulantı, kusma, ishal, karın krampları, baş ağrısı, ağızda tatsızlık ve ciddi durumlarda felç veya kalp ritminde düşme görülebilir. Bağışıklığı zayıf kişiler, çocuklar ve yaşlılar daha risklidir."

SALMONELLA TEHLİKESİ

İyi pişmemiş kumpirde Salmonella gibi bakterilerin bulunabileceğine dikkati çeken Prof. Göral, "Bu da gıda zehirlenmesine sebep olur" dedi.