Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okumanın sevabı nedir? Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okunur mu, ne zaman?

Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okuyacak olan vatandaşlar araştırmalarında konuya yer verdi. Bugün mübarek gecelerden biri kutlanacak. Bu önemli zaman dilimini güzel bir şekilde bol bol ibadetle geçirmek isteyenler bulunuyor. Peki, Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okunur mu, ne zaman? Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okumanın sevabı nedir?

Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okumak isteyenler, Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okunur mu, ne zaman? Mevlid Kandili'nde 1000 ihlas okumanın sevabı nedir? gibi soruların yanıtını merak ediyor. Bugün Müslüman alemi için önemli gün ve gecelerin başında geliyor. Son Peygamber Hz. Muhammed'in doğun günü olarak kutlanan bu zaman ayrıca Rebiülevvel ayının 12'nci gecesi olarak bilinir. İşte konuya dair detaylar...

İHLAS SURESİ OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul hüvellâhü ehad

2- Allâhüssamed

3- Lem yelid ve lem yûled

4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad

İHLAS SURESİ ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- De ki; O Allah bir tektir. 2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir). 3- Doğurmadı ve doğurulmadı 4- O 'na bir denk de olmadı.

İHLAS SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ

Hz. Peygamber bu sûrenin önemi ve fazileti hakkında söyle buyurmuştur: "Varlığım elinde olan Allah'a yemin ederim ki bu sûre Kur'an'ın üçte birine denktir" (Buhârî, "Tevhîd", 1). Yine Hz. Peygamber, sevdiği için bu sûreyi her namazda okuyan bir sahâbîye, "Onu sevmen seni cennete götürür" müjdesini vermiştir (Tirmizî, "Fezâilü'l-Kur'ân", 11, "Tefsîr", 93; diğer hadisler için bk. İbn Kesîr, VIII, 539-546).

Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili duası nedir? Mevlid Kandili dilek duası nasıl okunur, anlamı ne?