Meteoroloji megakenti uyardı! 'Beyaz örtü yerini buzlanmaya bırakacak'

İstanbul'da uzun süredir beklenen kar yağışı, yarına kadar etkisini sürdürecek. Bugün havanın açmaya başlayacağını belirten Meteoroloji, il genelinde buzlanma ve don olayına karşı vatandaşı uyardı.

İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini göstermeye devam etti. Yağış, özellikle Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerinde beyaz örtü oluşturdu. Salgın nedeniyle uzun zamandır sokaklardan uzak kalan çocuklar, kısıtlamaya rağmen, karı görünce evlerinde duramadı.

YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Beyaz örtüyle kaplanan kentte kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor. Öte yandan bugün havanın açmasıyla il genelinde don ve buzlanma yaşanacak. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya dışında bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK DÜŞECEK

Özellikle Avrupa Yakası’nda bugün ve yarın ince ince geçişler halinde kar yağışı olacak ancak örtü yapacak yoğunlukta değil. Doğu Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli bir yağış bekleniyor. Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yoğun kar yağışına, buzlanma ve don olayına, rüzgar ve fırtınaya dikkat. Hava sıcaklığı: Ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.”

177 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 177 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, merkez ve ilçelerde 32 greyder, 6 dozer, 26 destek aracı, 24 yükleyici, 9 adet bıçaklı kamyon ve 61 personelle 177 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

TEM’DE TRAFİK DURDU

Bolu Dağı’nın D-100 ve TEM yolu geçişleri ile Bolu kent merkezinde kar yağışı etkili oldu. Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesimi ve Düzce Gümüşova rampalarında kar yağışı nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Ekiplerin yoğun çalışmasıyla kapanan yollar tekrar açıldı.