Meteoroloji'den İstanbullular için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Adana çevreleri, Burdur'un güney ve batısı, Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara'nın kuzeyinde 3 ila 5 derece artacak, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

İL VE İLÇELERİN HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinde yağış beklenmiyor. Tüm bölgelerimizin az bulutlu ve açık, kuzey ve batı kesimlerin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Hava sıcaklığının İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.