Perseid Meteor yağmuru 12-13 Ağustos'ta izlenecek! Meteor yağmuru bugün saat kaçta, nereden izlenecek?

Muhteşem doğa olaylarının başından ye alan meteor yağmurunu izlemek isteyen birçok kişi bulunuyor. Perseid meteor yağmurları, halk arasında yıldız kayması olarak adlandırılıyor. Işık kirliliği bulunmuyor yerlerde net bir şekilde meteor yağmurları izlenmektedir.

Meteor yağmuru bugün gerçekleşiyor. Gökbilimcilerin merak etti meteor yağmuru, muhteşem bir doğa olayına sahne olacak. Uzmanlar, Perseid meteor yağmurlarının sebebini güneş sisteminde dolaşan taşların dünya atmosferine girerek yanmasıyla oluştuğunu açıklıyor. Karanlık, ışık kirliliğinin olmadığı bir ortamda yıldız kayması net olarak Türkiye’den de gözlemlenecek.

METEOR YAĞMURU BUGÜN SAAT KAÇTA?

Göktaşı yağmurunun kaynak noktası gece yarısı ortaya çıkıyor. Bu nedenle 12 Ağustos Çarşamba günü saat 23:00 ile 01:00 arası Perseid Meteor Yağmuru'nun başlaması bekleniyor. Gökyüzünde saat 01:00 itibariyle ufukta 30 derece kadar yüksekte olacak.

TÜRKİYE’DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, Perseid meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Her yıl ağustos aylarında kendisini gösteren Perseids ya da Perseid gök taşı yağmuru, en bilinen gök taşı yağmurlarından biri.

Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden Perseid gök taşı yağmuru adı verilmiştir. Perseid meteor yağmurları, 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşur. Bu meteor yağmurları, Güneş'in etrafında dönüşü sırasında Dünya'nın bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleştiğinden her yıl aynı dönemde gözlemlenir.