Mereng pasta nasıl yapılır? Arda ile Omuz Omuza mereng pasta tarifi ve malzemeleri!

Mereng pasta bugün Arda ile Omuz Omuza'da yapılacak. İlker Kızmaz'ın katıldığı programda eğlenceli anlar yaşanacak. Her pazar ekrana gelen programda farklı tatlar deneniyor. Zahmetli fakat bir o kadar da lezzetli olan Mereng pasta nasıl yapılır? Arda ile Omuz Omuza mereng pasta tarifi sizlerle...

Mereng pasta tarifi, ekran başındaki izleyenlerinde arama yaptığı konulardan oldu. Kanal D'nin sevilen programlarından Arda ile Omuz Omuza'da bugün İlker Kızmaz ve Arda Türkmen mereng pasta yapıyor. Keyifli ve eğlenceli anların yaşanacağı program he hafta seyirci ile buluşuyor. Peki, Mereng pasta nasıl yapılır?

İlker Kızmaz kimdir, kaç yaşında? İlker Kızmaz nereli, eşi kim?

MERENG PASTA MALZEMELERİ

Mereng için: 

5 adet yumurtanın akı

2 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı toz badem

1 çorba kaşığı un

300 gram küçük boy çilek

Yarım su bardağı file badem

Krem patisserie için: 

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı margarin

1 adet yumurta

Vanilya

Krem şanti için: 

150 ml krema

2 çorba kaşığı tozşeker

MERENG PASTA NASIL YAPILIR?

Mereng için yumurta aklarını çırpma kabında 2-3 dakika çırpın. Tozşekeri yavaş yavaş ekleyip 15-20 dakika katılaşıncaya kadar mikserleyin. Un ve toz bademi ekleyip karıştırın. Yağlı kağıda pasta tabağı yerleştirip kurşun kalemle daireler çizin. Düz uç taktığınız sıkma torbasına karışımı alıp dairelerin üzerine sıkın. Merenglerin üzerine file badem serpin. 40-50 derece fırında 10-12 saat bekleterek kurutun. Diğer tarafta krem patisserie için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Soğuması için başka bir kaba alın. Margarini çırpma teliyle karıştırarak yumuşatın. Soğuyan krem patisserie'yi azar azar margarine ekleyip karıştırın. Krem şanti için kremayı toz şeker ile koyulaşana kadar çırpın. Kurumuş merenglerden birini servis tabağına alın. Üzerine kalın bir tabaka krem patisserie sürün. Sapları ayıklanmış küçük boy çilekleri aralıksız dizin. Üzerine toz şeker ile çırpılmış krem şantiyi bir paletle yayın. Diğer mereng ile krem şantinin üzerini kapatın. Merengin üzerine önce krem patisserie, daha sonra krem şanti sürün. Üzerini yarım kesilmiş çilek ile kaplayın. Paketin üzerindeki tarife göre hazırladığınız tart jölesini çileklerin üzerine gezdirin. Buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.