Mercan Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mercan kebabı tarifi, malzemeleri neler?

Mercan Kebabı tarifi, bugün Gelinim Mutfakta'da ekrana gelecek. Ekran başında bulunan izleyenler tarif defterlerini bu yemeği de ekleyecek. Haftanın yeni bölümünde yeni yarışmacılar programa dahil olacak. Peki, Mercan Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mercan kebabı tarifi ve malzemeleri!

Mercan Kebabı tarifi ekran başındaki izleyenler tarafından yakından takip ediliyor. Bugün Seda Sayan tarafından verilecek olan tarif sonrası gelinler kayınvalidelere yemeklerini yapacak. Puan durumu sonrası bir isim çeyrek altını alacak. Peki, Mercan Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mercan kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde.

MERCAN KEBABI NASIL MALZEMELERİ

500 gr tavuk kıyma

100 gr çekilmiş kuyruk yağı

1 orta boy kuru soğan

1 orta boy kapya biber

3 yemek kaşığı galeta unu

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kekik

Kırmızı toz biber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

MERCAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Karıştırma kabına tavuk kıyma, kuyruk yağı, baharatlar, galeta unu ve rondoda çektiğimiz soğan ve kapya biberi ilave ederek güzelce yoğuruyoruz. Eğer köfte kıvamı yumuşak olduysa biraz daha galeta unu ilave edilebilir. Köftelerimizi istediğimiz büyüklükte ve şekilde yaparak iyi ısınmış ağır ateşte arkalı önlü kızartıyoruz. Bol yeşillikle servise hazır hale getiriyoruz. Baharatlar için miktar vermedim ama bol baharatlı güzel oluyor tercih size kalmış. Afiyet olsun.