Memur alımları devam ediyor

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen vatandaşlar başvuru tarihlerini merakla araştırıyorlar. ÖSYM tarafından genel bir tarih belirlendiği gibi her kurum kendi bünyesinde de alım gerçekleştirebiliyor.

Şubat ayının bitmesi ile birlikte kamu kurumlarının bir kısmı alım süreçlerini tamamladı. Ancak Mart ayı için yeni ilanlar yayımlanmaya başlandı. Yayımlanan ilanlara göre kamu kurumları bünyelerine binlerce memur personel alımı yapacaklar. Kamu memur personel alımı ilanları, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Kurumların kendi internet sayfalarındaki mecralarda yayımlanmaktadırlar. Adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için kurumların belirledikleri şartlar doğrultusunda uygun olmaları şarttır. Peki adaylardan hangi şartlar aranır? Kamu kurumları adaylar genel şartlar, Eğitim Şartı, KPSS şartı, YDS şartı, Yaş şartı ve Özel nitelikler gibi şartlar aramaktadırlar. Aşağıda sırası ile bu niteliklere değineceğiz ve sizlerin bu yönde başvuru yapabilmenizi kolaylaştıracağız.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Mart ayı kamuya memur personel alımı ilanlarına başvuru yapadak adaylar mutlaka başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmaları şarttır. Buna göre adayların yayımlanan ilanı dikkatli olarak incelemeleri ve başvuru sürelerini takip etmeleri gereklidir. Kurumlara başvurular, Şahsen, Posta, e-posta ve İnternet oratmında gibi şekillerde başvuru yapılmaktadır. Başvuru yöntemi mutlaka yayımlanan ilanda belirtilemkte ve adaylardan bazı belgeler istenmektedir. Başvurular mutlaka bu belgeler ile birlikte yapılır. Görselde ilanların son kullanma tarihi yazmaktadır.

TMSF

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) bünyesinde bulunan farklı kadrolardaki pozisyonlar için alım yapacağını belirtti. Adaylar bu boş pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için kurum tarafından aranan bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar. Kurumun resmi internet sitesinden detaylar ulaşabilirsiniz.

KKK

2018 yılının girmesi ile birlikte Askeri ilanlar yayımlanmaya başladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine Er alımı için 2018 yılı Sözleşmeli Er alım Kılavuzu yayımladı. Kurumun resmi internet sitesinden detaylar ulaşabilirsiniz.

TSE

Türk Standardları Enstitüsü ( TSE ) yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine farklı alanlarda kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. İlana göre adaylardan 2016 yılı KPSS puanı şartı aranacak.

KKK UZMAN ERBAŞ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine Uzman Erbaş alımı yapmak için başvuru kılavuzu yayımladı! Yayımlanan ilana göre adaylar en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.