Meksika'nın ikinci büyük gölü kurudu

Küresel ısınmaya dair her geçen gün korkutan uyarılar gelirken Meksika'nın ikinci en büyük gölü olan Michoacan eyaletindeki Cuitzeo Gölü tamamen kurudu.

Meksika'nın Michoacan eyaletinde bulunan Cuitzeo Gölü'nde tamamen kuruma gerçekleşti. Çevre sakinleri, gölün yıllar içinde tamamen kuruduğunu aktararak, yetkililerin gölün kurumasına karşı bir önlem almadığını belirtti. Bir çevre sakini olan Gabriela Rico göldeki su kaybı için, "Her on yılda bir gölde ciddi kuraklık yaşanıyor. 1957'de göl tamamen kurudu ve sokakları solucanlar bastı, kuraklık sebebiyle de kıtlık oldu" dedi. Uzmanlara göre, Cuitzeo Gölü'nün kurumasının ana nedenleri küresel ısınmanın göstergeleri olan yağmurların azalması, ormanların yok olması ve çevre kirliliği olarak belirtiliyor.

GİTTİKÇE YANIYORUZ

Son 170 yılın beş yıllık serilerine bakıldığı zaman ise arkada bıraktığımız beş yılın en sıcak seri olduğu belirtilirken 2019 yılının sanayi öncesi döneme göre 1,1 derece daha sıcak olduğu ifade edildi. Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) raporuna göre 2025'e kadar, dünyanın sanayi öncesi seviyelerin 1.5 C derece üzerinde ısınması ihtimali %40 oranında.