Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo'yu karısı ele verdi

Bücür'ün Kraliçe eşi itirafçı oldu. Meksikalı uyuşturucu kralı ‘Bücür' Guzman'ın eski güzellik kraliçesi olan eşi Emma Aispuro, mahkemeye çıktı. Aispuro, kocasının suç imparatorluğunu yönetmesine yardım ettiğini söyledi.

Ünlü Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín "Bücür" Guzmán'ın eşi, ABD'de çıkarıldığı mahkemede yasadışı uyuşturucu dağıtmak için komplo kurmak da dahil olmak üzere bir dizi suçlamayı kabul etti. ABD'de görülen davada, eski güzellik kraliçesi olan 31 yaşındaki Emma Coronel Aispuro, Guzman'ın Sinaloa uyuşturucu kartelini yönetmesine yardım ettiğini anlatırken yeşil bir tulum ve beyaz yüz maskesi taktı. Sanık; eroin, kokain, marihuana ve metamfetamin dağıtımını birkaç yıl boyunca bilerek ve kasten yapmak, para aklama için kumpas suçlaması ve yabancı bir narkotik kaçakçısıyla ticari işlem yapma suçunu da kabul etti.

MESAJLA YARDIM ETMİŞ

Savcılar, Aispuro'yu Guzman'a 2012-2014 yılları arasında mesaj ileterek uyuşturucu ticaretine yardım etmek ve Şubat 2014'te tutuklanmasının ardından bir Meksika Hapishanesi'nde ziyareti sırasında mesaj göndermeye devam etmekle suçladı. Aispuro, geçen şubat ayında Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nda tutuklandı. 63 yaşındaki Bücür ise Colorado'da uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama nedeniyle ömür boyu hapis yatıyor.

2019 yılında da küçük bir suçlama için ifade veren Aispuro, ömür boyu hapis ve 10 milyon dolara kadar para cezasına çarptırılabilir.

GUZMAN'IN KAÇIŞI İÇİN PLAN KURDU

Guzman, 11 Temmuz 2015'te Meksika'nın maksimum güvenlikli Altiplano hapishanesinden ayrıntılı bir planla kaçtı. Oğulları hapishanenin yakınında bir mülk satın aldı. El Chapo, işçilerin kazdığı bir tünelden özel olarak uyarlanmış küçük bir motosiklet sürerek çıktı. Coronel Aispuro, bu olayda da eşine yardım ettiğini itiraf etti.