Meghan Markle yine Kraliyet'e çattı! 'Saray, ismimi zorla sildi'

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin çok konuşulan gelini Meghan Markle, bir kere daha Kraliyet'i karşısına aldı. Meghan, oğlunun doğum belgesindeki isim değişikliğinin Saray tarafından zorla yapıldığını açıkladı.

İngiltere’de Kraliyet Ailesi’nin tartışmalı gelini Meghan Markle, Saray’ı rahatsız edecek açıklamalarda bulundu. Önceki gün oğlu Archie’nin doğum belgesinde anne adı sekmesinde yer alan Rachel Meghan adının, Sussex Düşesi olarak revize edildiği gündeme gelmişti.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

İsim değişikliğinin Markle tarafından unvan kaygısı nedeniyle değiştirildiğini söyleyen İngiliz basını, Markle’ın adını ‘basit ve sıradan’ bulduğunu iddia etmişti. Oğlunun doğum belgesindeki adının, Kraliyet tarafından zorla kaldırıldığını söyleyen Markle, isminin belgede yer almamasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Buckingham Sarayı’nın, isim değişikliğini kendisine dayattığını belirten Markle’ın basın danışmanının yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘ADIM SIRADAN DEĞİL’

“2019’da doğum belgesinde yapılan isim değişikliği, üst düzey Saray yetkililerinin belgelerinde de teyit edildiği üzere Buckingham Sarayı tarafından dikte edilmiştir. Bu istek, kesinlikle Sussex Düşesi Meghan tarafından istenmemiştir. Sussex Düşesi’nin kendi adını sıradan gördüğü için değiştirttiğini iddia etmek, son derece saldırgan bir tutumdur.”

Archie’nin doğumu, 6 Mayıs’taki doğumundan sonra 17 Mayıs 2019’da kaydedildi. Bir ay sonra, 6 Haziran’da, sertifikadaki isim değiştirildi.