Mazgalları kırmızıya boyadılar... Deniz ve Öktemay için anıt istediler

İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak öldüğü sokakta sivil toplum kuruluşları protesto eylemi düzenledi. Kalabalık, olayın yaşandığı Enver Dündar Başer Sokak'taki mazgalları kırmızıya boyayıp karanfil bıraktı. Soruşturmadaki gözaltı sayısı 33'e çıktı.

AA

İzmir'in Konak'ta sağanaktan kaçmaya çalışan Özge Ceren Deniz ve ona yardım etmek isteyen İnanç Öktemay'ın hayatını kaybettiği sokakta sivil toplum kuruluşları protesto eylemi düzenledi. Kalabalık, olayın yaşandığı Enver Dündar Başer Sokak'taki mazgalları kırmızıya boyadı, karanfil bıraktı. Grup adına açıklama yapan Ali Güler Yalvaçlı, "Onların anısına bir iz bırakmak istiyoruz. Belediyeye buraya arkadaşlarımızın anıtını yapsın, anıları her zaman burada olsun" dedi.

Kamu Müteahhitleri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Alaattin Epözdemir ise kentte yer altından geçen elektrik hatlarının birçok noktada yüzeye yakın konumlandırıldığını belirterek bu konuda çok şikayet aldıklarını söyledi.

GÖZALTI SAYISI 33'E ÇIKTI

Öte yandan olayla ilgili yürütülen soruşturmada İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. 6 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 27 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.