Mazerete bağlı yer değiştirme kılavuzu 2021

Mazerete bağlı yer değiştirme kılavuzu 2021, binlerce öğretmen tarafından araştırılıyor. İl içi ve il dışı mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları bugün başladı.

İl içi ve il dışı mazerete bağlı yer değiştirme takvimi 2021 yoğun ilgi görüyor. Öğretmenler Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere bağlı olarak yer değiştirme talebinde bulunabiliyor.

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.

Öğretmenler, başvuru formunun gerçeğe uygun şekilde doldurulmasından sorumludur. Başvurular onaylanmadan önce eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunulabilecektir. Başvuru süresi içinde bilgi düzeltme talebinde bulunanlardan onay aşamasındaki başvurular reddedilerek, onaylanmış başvurular ise iptal edilerek öğretmenlerin yeniden başvuru yapmaları sağlanacaktır.