Mavi bebek oyunu nedir, nasıl oynanır? Mavi bebek oyunu çocuklar için tehlikeli mi?

Mavi bebek oyunu gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Uzmanlar tarafından çocuklar için tehlikeli olduğu yönünde uyarılar yapılan Mavi Bebek oyunun ne olduğu ve nasıl oynandığı merak ediliyor. Birkaç yıl önce ortaya çıkan ve dünya genelinde pek çok intihar vakasıyla ilişkilendirilen Mavi Balina oyunu, Türkiye'den de 142 gencin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Çocuklar için tehlike içeren oyunlar arasında gösterilen Mavi Bebek oyunu, gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor. Birkaç yıl önce ortaya çıktan ve dünya genelinde pek çok intihar vakasıyla ilişkilendirilen Mavi Balina oyunu, Türkiye'den de 142 gencin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Mavi Bebek oyunun da çocukların psikolojisini bozduğu ve kıl sağlığında ciddi problemler yarattığı söyleniyor.

MAVİ BEBEK OYUNU NEDİR, NASIL OYNANIYOR?

Mavi bebek oyunu bir banyoda geçiyor. Banyonun karanlık olduğundan emin olduktan sonra ayna karşısında elinizde bebek varmış gibi hayal edip kollarınızı sallamaya başlıyorsunuz. Manipülasyon etkisiyle yaklaşık 15 kez “baby blue, blue baby” dediğinizde hayalinizdeki bebeği hissetmeye başlıyorsunuz. Bu bebek bir süre sonra tırnaklarını kolunuza batırıyor. Bebeği atıp kaçmazsanız annesi “Bebeğimi bana ver” diye sesleniyor. Orada durup bebeği sallamaya devam ederseniz delireceğiniz ve hatta öleceğiniz beyninize işleniyor. Bu oyunda da çocuğun bilgilerine erişilip siber zorbalık yapılabiliyor. Anlık kamera görüntüleri paylaşılabiliyor. Ses efektleriyle çocuğun korkması sağlanıyor. Korkutulan ve manipüle edilen çocuğa da istenilenler yaptırılabiliyor.

Mavi Bebek oyunuyla karşılaşma riski önceki oyunlardan daha yüksek çünkü kapalı devre ağlar yerine Facebook ve Instagram üzerinden direkt mesaj yoluyla hedef kitleye ulaşılabiliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN TEHLİKELİ?

Oyunu o noktadan sonra bırakmayan çocukların akıl sağlığında ciddi problemler ortaya çıkabiliyor. Bu oyun Jonathan Galindo isimli oyun içerisinde talimat olarak veriliyor ve zihni ele geçirilen kullanıcının bunları yapması isteniyor.

Jonathan Galindo oyunu Facebook Messenger üzerinden yazışma ile oynanıyor. Momo oyununda olduğu gibi yazıştığınız kişi sizin hakkınızda bazı bilgileri biliyor. Etrafınızda olan eşyaları, size söylüyor, siber zorbalık yapabiliyor. Ses efektleri göndererek kişinin korkması sağlanıyor. Anlık kamera görüntüleri kaydediliyor. Bu gibi yollarla çocukların korkmasına neden olunuyor.