Zerde tatlısı yapılışı MasterChef izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye’nin yayınlanan son bölümünde yarışmacılardan 7 adet tatlı yapılması istendi. Bu tatlılar arasında Zerde tatlısı da yer alıyordu. Mutfak severlerin de merak ettiği MasterChef Zerde tatlısı tarifi haberimizde...
ZERDE TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ
- Yarım su bardağı pirinç
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tutam safran
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
SÜSLEMEK İÇİN
- Kuş üzümü
- Antep fıstığı
- Nar
ZERDE NASIL YAPILIR?
- Zerde yapılışı için; pirinci haşlayın ve suyunu süzün. Su, zerdeçal ve safranı tencereye alıp 30 dakika bekletin.
- Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker ve pirinci ekleyin. Nişastayı 5-6 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırıp zerdeye ekleyin.
- Kuş üzümü, vanilya, gül suyu ve dolmalık fıstığı ilave edin ve kaynadıktan sonra kaselere paylaştırın.
- Soğuduktan sonra üzerini kuş üzümü, fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.