MasterChef Tutmaç torbası tarifi! Tutmaç torbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef Tutmaç çorbası tarifi izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı. Tv8 ekranlarının vazgeçilmez yarışma programı MasterChef'in 11 Ağustos Salı akşamı yayınlanan bölümünde yarışmacılardan Tutmaç çorbası yapmaları istedi. Kıran kırana mücadelenin sergilendiği yarışmada yarışmacılar zaman zaman zorlandı. Peki, MasterChef Tutmaç torbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef’in her bölümü izleyenleri ekran başına kilitliyor. Yarışmada pişirilen lezzetler de ekran başındakilerin ve mutfak severlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Tutmaç çorbası tarifi de bu lezzetler arasına girmeyi başardı. Bir mutfak klasiği olan MasterChef Tutmaç çorbası tarifi ve yapılışı sizlerle...

TUTMAÇ ÇORBASI MALZEMELERİ

  1. ½ su bardağı haşlanmış nohut
  2. ½ su bardağı erişte
  3. ½ su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
  4. 1 adet soğan
  5. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. Zeytinyağı
  9. 1 litre su

TERBİYESİ İÇİN MALZEMELER

  1. 1 yemek kaşığı un
  2. 1 ad yumurta sarısı
  3. 1,5 su bardağı süzme yoğurt

TUTMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tutmaç çorbası yapılışı için; çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.

Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.