MasterChef 2020 Tulumba tatlısı tarifi: Tulumba tatlısı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılıyor?

MasterChef Tulumba tatlısı tarifi yarışmanın takipçileri tarafından ilgi gördü. Geleneksel bir tatlı olan Tulumba tatlısı tarifi için irmik ve nişasta malzemeleri kullanılıyor. MasterChef jüri üyeleri, yarışmanın 17 Ağustos tarihli bölümünde değerlendirmek üzere Tulumba tatlısı yapılmasını istediler. İstenen tarifi en iyi şekilde yapan yarışmacı Mavi takım kaptanlığına seçilecek ve rakibi olacak olan Kırmızı takım kaptanını belirleyecek.

MasterChef'in 17 Ağustos tarihli bölümünde şefler yarışmacılardan Tulumba tatlısı tarifi yapmalarını istedi. Tarifi doğru malzeme oranlarıyla ve tekniklerle yapıp jüri üyelerine beğendirmeyi başaran isim, Mavi takım kaptanı olmaya hak kazanıyor; aynı zamanda 2020 sezonunun da ilk kaptanlık yarışında galibiyeti elde etmiş oluyor. Tulumba tatlısı tarifinin malzemeleri arasında nişasta, şeker ve irmik yer alıyor. Somer, Mehmet ve Danilo Şef yarışmacıların performansını değerlendirirken heyecanlı dakikalar yaşanıyor.

TULUMBA TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ

  1. 2 su bardağı su
  2. 50gram tereyağı
  3. 3 adet yumurta
  4. 2.5 su bardağı un
  5. 1 yemek kaşığı nişasta
  6. 3 yemek kaşığı irmik
  7. 3 su bardağı şeker
  8. 2 su bardağı su
  9. Yarım limon suyu

TULUMBA TATLISI NASIL YAPILIR?

  1. İlk olarak suyumuzu tenceremize alıyoruz ve ısındıktan sonra tereyağımızı bu suyun içine alarak erimesini sağlıyoruz.
  2. Tereyağlı suyumuz kaynadıktan sonra üzerine unumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Oluşturduğumuz malzemeyi çabuk soğuması için başka bir kasenin içine alıyoruz.
  4. Şerbeti hazırlamak için tenceremize suyumuzu alıyoruz ve üzerine şekerimizi ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Şerbetimiz kaynadığında üzerine limon suyunu ilave ediyoruz ve karıştırıp ocağın altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuması için bıraktığımız hamuru alıyoruz ve üzerine irmik ve nişastayı ilave ediyoruz. Ardından da yumurtalarımızın 1 adedini ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzu yoğurdukça diğer yumurtalarımızı da yavaş yavaş ekliyoruz ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  7. Hamurumuzu alıp krema poşetine dolduruyoruz ve tenceremize yağımızı koyuyoruz.
  8. Hamurumuzu oda sıcaklığında ki yağın içine sıkıp ucunu da yağa batırdığımız makasla kesiyoruz ve tulumbalarımızı kızartıyoruz. Unutmayın yağı her seferinde soğutmanız lazım.
  9. Pişen tulumbalarımızı alıp hazırladığımız şerbetin içine atıyoruz. 2 dk şerbetin içinde beklettiğimiz tatlılarımızı tabağımıza alabiliriz.