Tantuni nasıl yapılır, malzemeleri neler? MasterChef tantuni tarifi

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'te yarışmacıların yapacağı yemek tantuni olarak açıklandı. Haftanın mavi takım kaptanı en iyi tantuniyi yapan yarışmacı olacak. Yarışmayı izleyenler tantuni tarifini araştırmaya başladı. Peki, Tantuni nasıl yapılır? Tantuni malzemeleri neler? İşte kolay ve basit tantuni tarifi sizlerle...

MasterChef tantuni tarifi izleyiciler tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. MasterChef'te yeni haftanın kaptanını belirleyecek olan yemek tantuni olarak belirlendi. En iyi tantuniyi yapan yarışmacı mavi takımın kaptanı olacak. İzleyiciler "Tantuni nasıl yapılır, malzemeleri neler?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte tantuni tarifi ve yapılışı...

TANTUNİ MALZEMELERİ

600 g dana eti

Yarım demet maydanoz

2 orta boy domates

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı sıcak su

1 adet kuru soğan (İstepe göre)

Lavaş

BAHARATLAR

Tuz, sumak ve kırmızı toz biber

TANTUNİ PÜF NOKTASI NEDİR?

Önceden dinlendirilmiş et kullanmayı tercih edebilir, et suyu yerine aralarda çok az miktarda su ekleyerek de ocağı ateşleyebilirsiniz.

TANTUNİ NASIL YAPILIR?

Dana etini küçük küçük doğrayıp haşlayalım

Diğer yandan sebzelerimizi ve maydanozlarımızı doğrayalım.

Soğanlı yapacaksak kuru soğanımızı ince uzunca doğrayalım.

Bir kapda doğradığımız soğan ve maydanozu karıştırıp, göz kararı sumak atalım. Bu arada haşlanan etlerimizi kenara alalım.

Saçımızın içine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı su koyalım.

Ardından haşlanan erlerimizi koyup göz kararı diğer baharatlarımızı bir-iki tur çevirelim.

Saça lavaşlarımızı tek tek sırayla kapatıp ekmeklerimizi yağlayalım.

Yağlanan lavaşlarımızı tabaklara alıp önce kenarda duran domates ve soğan, maydanoz, sumak karışımından yayalım.

Üzerine pişen etlerimizden koyalım.

Dürümlerimizi sıkıca saralım.

Bütün etleri paylaştırdıktan sonra dürümlerimizi saca koyup önlü arkalı sacın yağıyla hafif kızartalım.