MasterChef Taco tarifi nasıl yapılır? Meksika lezzeti!

Taco tarifi Meksika'nın önemli lezzetlerinden birisidir. MasterChef'in 28 Temmuz Salı akşamı yayınlanan bölümünde Meksika usulü Taco yapılışı yarışmacılara zorlu dakikalar yaşattı. Birbirinden iddialı yarışmacıların bir üst tura çıkmak için mücadele ettiği yarışmada heyecan dolu anlar yaşandı. Peki, MasterChef Taco tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

MasterChef izleyicileri ve mutfağa ilgi duyan kişiler Taco yapımı ve malzemelerini araştırmaya başladı. Yeni sezonuyla Tv8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan MasterChef sunuculuğunda Somer, Mehmet ve Danilo Şef yer alıyor. Son bölümde yarışmacılardan Meksika mutfağına ait olan Taco lezzeti yapmaları istendi. İşte MasterChef Taco yapılışı ve püf noktaları...

TACO TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  1. 8 taco kabuğu
  2. 500 gr kıyma
  3. 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 soğan
  5. 2 domates
  6. 1 kırmızı biber
  7. 1 sarı biber
  8. 1 yeşil biber
  9. 1 yemek kaşığı acı biber sosu
  10. 1 yemek kaşığı domates salçası
  11. Tuz
  12. Karabiber
  13. Kimyon
  14. Maydanoz

TACO NASIL YAPILIR?

  1. Taco yapımı için; soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın.
  2. Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin.
  3. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin.
  4. Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Taco kabuklarını fırında ısıtın.
  5. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.