Kişloren yapımı nasıldır, malzemeleri neler? MasterChef Quiche lorraine - Kiş tarifi!

MasterChef Kişloren (Quiche lorraine) tarifi mutfak severlerin ve ekran başındakilerin dikkatini çekmeyi başardı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yeni sezonuna bomba gibi başladı. Birbirinden iddialı yarışmacıların yer aldığı yarışmada pişirilen yemekler de izleyiciler tarafından merak ediliyor. İşte MasterChef Quiche lorraine (Kişloren) tarifi ve yapılışı...

MasterChef Türkiye'nin 14 Ağustos Cuma akşamı yayınlanan bölümünde şefler yarışmacılardan Quiche lorraine yani kişloren yapmalarını istediler. Kişloren Fransa mutfağına ait bir yemektir. Quiche lorraine ya da kişloren olarak yazılan bu yemek yarışmacıları zorladı. Ekran başındakiler de bu lezzetli tarifin nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. Peki, Quiche lorraine nasıl yapılır?  

QUİCHE LORRAİNE (KİŞLOREN) TARİFİ MALZEMELERİ

HAMURU

  1. 200 gr.tereyağ
  2. 1 kahve fincanı süt
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 1 tatlı kaşığı şeker aldığı kadar sade kekun

İÇ HARCI

  1. 500 gr.kaşar rendesi
  2. 200 ml.krema
  3. 4 yumurta
  4. 1 çay kaşığı muskat rendesi
  5. 24 -26 cm.lik tart kalıbı

QUİCHE LORRAİNE (KİŞLOREN) TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Kişloren yapılışı için; yumuşak tereyağ, süt, tuz, şeker ve aldığı kadar kekunla yumuşak bir tart hamuru yoğurun. Hamurunuzu buzdolabına koyup,2 saat dinlendirin.
  2. Peynirinizi rendeleyin. Yumurtalarınızı biraz tuzla iyice çırpın ve kremayla karıştırarak iyice tekrar çırpın. Sonra da peynirle, krema karışımını karıştırın.
  3. Dinlenen hamurunuzu tart kalıbınızın boyuna göre merdaneyle açın ve hafif yağlanmış tart kalıbınıza, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Tart hamurunuzun üzerine göre yağlanmış kağıt ayarlayın ve hamurun üzerine koyun, onun üzerine de kuru bakliyat koyup ve 180 derece fırında 10 -12 dakika ön pişirim yapın. Hafif pişen tartınızı fırından çıkarın,üzerinden bakliyat ve kağıdı kaldırın. Hazırladığınız peynirli karışımı içine dökün ve fırına tekrar sürün.180 derece fırında yaklaşık 40 dakika daha pişirin.
  4. Pişen kişinizi fırından çıkarın,10 dakika dinlendirdikten sonra ikram edin.