Profiterol tarifi bu akşam Türkiye'nin en çok izlenen yarışma programlarından biri olan MasterChef'te ekrana gelecek. Çayın yanından yenilebilinecek. Bu akşam yarışmacılar mavi takım kaptanı olmak için kıyasıya yarışırken profiterol yapacak. Sosu ve kreması tam kıvamında profiterol yapımı nasıl? Profiterol tarifi sizlerle...
Hamuru için
Kreması için
Çikolata sosu için
3 su bardağı süt
PROFİTEROL TARİFİ
Hamur için tencerede su, margarin, tuz ve şeker kaynatılır, un eklenerek sürekli karıştırılır, hamur kıvamını alınca ocakta pişirilmeden kenara alınır, ılıklaşınca yumurtalar tek tek kırılır pürüzsüz bir hamur elde edilince kaşık veya pasta enjektörüyle yağlı kağıt serilen veya yağlanan tepsiye hamur ceviz büyüklüğünde, aralarında mesafe bırakılarak dizilir (fazla kabaracakları için hamurlar büyük yapılmamalıdır ve birbirine yakın dizilmemelidir),bu hamurdan 30 profiterol çıkıyor.
Fırında 170 derecede fazla kızartmadan pişirilir ve kesinlikle pişmeden fırının kapağı açılmamalıdır pişmeden açılırsa profiteroller söner, fırınınız saç fırın ise içini göremiyorsanız 25 dk. pişmesi yeterli olacaktır. Diğer tarafta tencerede krema malzemeleri karıştırılarak krema pişirilir ve soğumaya bırakılır, çikolata sosu da hazırlanır oda aynı şekilde soğumaya bırakılır, soğuyunca kıvam alması için bir müddet buzdolabında bekletilir, isterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Soğuyan profiteroller ortadan yarısını geçecek kadar kesilir ve içine iki tatlı kaşığı krema koyularak servis tabağına dizilir, dolapta dinlenip katılaşan çikolata sosundan üzerlerine gezdirilir ve servis yapılır…