Mantarlı risotto tarifi MasterChef yarışmacılarını zorladı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef’te mücadele eden 3 yarışmacı bir üst tura yükselmek için kıyasıya mücadele gösterdi. Yarışmacılardan Mantarlı risotto yapmaları istendi. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı programda pişirilen lezzet mutfak severlerin dikkatini çekmeyi başardı. İşte MasterChef Mantarlı risotto tarifi ve yapılışı...
Mantarlı risotto yapılışı için; bir tencereye bol bol zeytinyağı dökün, ezilmiş sarımsakları ekleyin. Orta ateşte kavurun. Mantarları tencereye ekleyip tuzlayın. Mantarları yumuşak ve esnek olana, suyunu çekene kadar soteleyin. Tencereyi ocaktan alın.
Büyük bir tencereye bol zeytinyağı dökün. Soğanları ekleyip tuzlayın. Tencerenin altını yakın, orta ateşe getirin. Soğanları sık sık karıştırarak yumuşayana kadar, ama rengini değiştirmeden pişirin. Pirinçleri atıp iyice karıştırın. Pirinci 2-3 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Pirinçlerin üzerini kapatacak şekilde şarap dökün, iyice çekene kadar sık sık karıştırın. Pirincin üstünü kaplayacak şekilde et suyunu koyun. Pirinç, et suyunu çekene kadar karıştırın.
Et suyunu üçüncü kez eklerken ayırdığınız sotelenmiş mantarları ekleyin. Pirinç et suyunu çekince, pirinç pişince ama yine de sert kıvamdayken ocaktan alın. Tere yağını ve peyniri ekleyip iyice karıştırın. Pirincin kıvamı tam olarak tutacaktır. Pirinç akıcı hale gelecek ve kremalı bir görüntü alacaktır.