MasterChef Mantarlı risotto tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef'in yayınlanan son bölümünde yarışmacılardan Mantarlı risotto pişirmeleri istendi. Mantarlı Risotto tarifi de mutfak severlerin ilgisini çekmeyi başardı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'te birbirinden lezzetli yemekler yapılıyor. En lezzetli tarifi yapan yarışmacılar bir üst tura yükseliyor. Peki, Mantarlı risotto nasıl yapılır?

Mantarlı risotto tarifi MasterChef yarışmacılarını zorladı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef’te mücadele eden 3 yarışmacı bir üst tura yükselmek için kıyasıya mücadele gösterdi. Yarışmacılardan Mantarlı risotto yapmaları istendi. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı programda pişirilen lezzet mutfak severlerin dikkatini çekmeyi başardı. İşte MasterChef Mantarlı risotto tarifi ve yapılışı...

MANTARLI RİSOTTO TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  1. Saf zeytinyağı
  2. 2 diş sarımsak, elle ezilmiş
  3. 500 gr taze mantar çeşitleri
  4. 1 büyük soğan, küp küp doğranmış
  5. 2 bardak pirinç
  6. 1 bardak sek beyaz şarap
  7. 6-7 bardak sıcak et suyu (bulyon da olur)
  8. 2 çorba kaşığı tereyağı
  9. 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

MANTARLI RİSOTTO TARİFİ YAPILIŞI

Mantarlı risotto yapılışı için; bir tencereye bol bol zeytinyağı dökün, ezilmiş sarımsakları ekleyin. Orta ateşte kavurun. Mantarları tencereye ekleyip tuzlayın. Mantarları yumuşak ve esnek olana, suyunu çekene kadar soteleyin. Tencereyi ocaktan alın.

Büyük bir tencereye bol zeytinyağı dökün. Soğanları ekleyip tuzlayın. Tencerenin altını yakın, orta ateşe getirin. Soğanları sık sık karıştırarak yumuşayana kadar, ama rengini değiştirmeden pişirin. Pirinçleri atıp iyice karıştırın. Pirinci 2-3 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Pirinçlerin üzerini kapatacak şekilde şarap dökün, iyice çekene kadar sık sık karıştırın. Pirincin üstünü kaplayacak şekilde et suyunu koyun. Pirinç, et suyunu çekene kadar karıştırın.

Et suyunu üçüncü kez eklerken ayırdığınız sotelenmiş mantarları ekleyin. Pirinç et suyunu çekince, pirinç pişince ama yine de sert kıvamdayken ocaktan alın. Tere yağını ve peyniri ekleyip iyice karıştırın. Pirincin kıvamı tam olarak tutacaktır. Pirinç akıcı hale gelecek ve kremalı bir görüntü alacaktır.