MasterChef Jumbo karides tarifi! Jumbo karides nedir, nasıl yapılır?

Deniz ürünlerinden birisi olan Jumbo karides tarifi MasterChef yarışmacılarını zorladı. Yarışmanın 11 Ağustos Salı akşamı yayınlanan bölümünde yarışmacılardan karides pişirmeleri istendi. 46 çeşit malzemeyle yapmaları istenen lezzet için yarışmacılar dakikalarca ter döktü. Peki, Karides nasıl yapılır, nasıl pişirilir?

Karides tarifi mutfağa ilgi duyan izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Her akşam yayınlanan yeni bölümüyle izleyenleri ekran başına kilitleyen MasterChef’in son bölümünde yarışmacılardan Jumbo karides yapmaları istendi. Bu zorlu tarifi pişirmek için yarışmacılara 30 dakika süre verildi. İşte MasterChef Jumbo karides tarifi...

JUMBO KARİDES TARİFİ MALZEMELERİ

  1. 500 gramjumbo karides(ayıklanmış)
  2. 5 yemek kaşığıtereyağı
  3. 1 yemek kaşığısıvı yağ
  4. 3 adetsarımsak (ince kıyılmış)
  5. 1 çay kaşığıtuz
  6. 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  7. 1 çay kaşığıkarabiber
  8. 1/2 adetmisket limonu suyu (arzuya göre limon suyu)
  9. 2 adetdefne yaprağı

JUMBO KARİDES TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Bir tavada sıvı tereyağı ve sıvı yağı eritin. Sonradan koymak için 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını sonraya bırakın.
  2. Tereyağı kızmaya başlayınca sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
  3. Sarımsağın kokusu çıktıktan sonra karidesleri ekleyin ve ters yüz ederek karideslerin iki tarafını da pişirin.
  4. Son olarak baharatları ve yarım misket limonunu üzerlerine sıktıktan sonra 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını da ekleyin ve erirken karıştırıp, bir kere kızdırıp ocaktan alın.