MasterChef Hasan Paşa Köfte tarifi ve püf noktaları izleyiciler tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Tv8'in sevilen yemek yarışması MasterChef'te bugün yedek yarışmacılar ana kadroya girmek için en lezzetli Hasan Paşa Köfteyi yapmaya çalışacak. Günün en leziz tabağının sahibi ana kadroya girmeye hak kazanacak. Peki, Hasan Paşa Köftesi nasıl yapılır? İşte MasterChef Hasan Paşa Köfte tarifi ve püf noktaları...
HASAN PAŞA KÖFTE NASIL YAPILIR?
MALZEME LİSTESİ:
Hasan Paşa Köftesi yemeğindeki 3 ayrı element için gerekli malzemeler şu şekilde:
KÖFTE MALZEMELERİ
1 kg kıyma
2 yumurta
3 soğan
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Sıvı yağ
PATATES PÜRESİ MALZEMELERİ
4 patates
1 çay bardağı süt
Kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
SOS MALZEMELERİ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
HASAN PAŞA KÖFTE YAPILIŞI
Köfte için öncelikle soğanlarınızı rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. Sonra kıymayı, rendelenmiş soğanları, yumurtayı, galeta unu, sıvı yağ, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberi alıp köfte harcını bir güzel yoğurun.
Arada ellerinizi yağlayarak mandalina büyüklüğündeki köfte harcına güveç şekli verin ve yağlı tepsiye köfteleri dizin.
Patates püresi için patatesleri haşlayın, piştikten sonra ezin ve karıştırma kabına alın. Süt, tuz, karabiber ve tereyağını ilave ederek iyice karıştırın. Püreyi köftelerin çukur kısmına doldurun.
Sos için sıvıyağ, salça, su, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine kaşıkla gezdirin.
Yemeğimizi 250 derecede ısıttığınız fırına verip kızarana kadar pişirin.