Elmalı Tarte tatin tarifi MasterChef’e damgasını vurdu. İzleyicilerin ve mutfak severlerin yakından takip ettiği MasterChef yeni sezonuyla ekranlara geri döndü. Mehmet, Somer ve Danilo Şef sunuculuğunda yarışmacıların mücadele ettiği yarışmada zaman zaman heyecan ve gerilim artıyor. Yarışmanın son bölümünde yapılan Tarte tatin tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
3 adet yeşil elma
1 yumurta
125 gr tereyağı
250 gr un( 2 su bardağı kadar)
60 gr pudra şekeri (3 tepeleme yemek kaşığı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Bir çimdik tuz
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
Tarte tatin yapılışı için; önce tereyağıyla pudra şekerini yoğurun. Yumurtayı ekleyip , diğer malzemeleri de ekleyip hamur yapın. Hamuru dolapta elmaları hazırlayana dek bekletin.
Elmaların kabuklarını soyup kalın kalın doğrayın. Tavada şekerle suyu pişirip renginin dönmesini bekleyin. Karamelize olunca elmaları ekleyin. Elmalar yumuşayıp rengi dönünceye kadar pişirin.
Hamuru dolaptan çıkarıp streç filmin arasına koyup merdaneyle açın. Tava boyutunda kesip pişen elmaların üzerine kapatın. 200 derecelik fırında hamur kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca servis tabağına ters çevirin. Yanında dondurmayla servis edebilirsiniz.