MasterChef Elmalı Tarte tatin tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef'in son bölümünde yapılan Tarte tatin tarifi izleyicilerin dikkatini çekti. Tv8 ekranlarında yayınlanan ve yarışmacıların hünerlerini sergilediği MasterChef'te dünya mutfağı ve ülkemiz mutfağından birçok lezzet pişiriliyor. Elmalı Tarte tatin de bunlardan bir tanesi oldu. Peki, MasterChef Tarte tatin nasıl yapılır?

Elmalı Tarte tatin tarifi MasterChef’e damgasını vurdu. İzleyicilerin ve mutfak severlerin yakından takip ettiği MasterChef yeni sezonuyla ekranlara geri döndü. Mehmet, Somer ve Danilo Şef sunuculuğunda yarışmacıların mücadele ettiği yarışmada zaman zaman heyecan ve gerilim artıyor. Yarışmanın son bölümünde yapılan Tarte tatin tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

ELMALI TARTE TATİN TARİFİ MALZEMELERİ

3 adet yeşil elma

1 yumurta

125 gr tereyağı

250 gr un( 2 su bardağı kadar)

60 gr pudra şekeri (3 tepeleme yemek kaşığı)

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

Bir çimdik tuz

Karamelize etmek için;

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı su

ELMALI TARTE TATİN TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tarte tatin yapılışı için; önce tereyağıyla pudra şekerini yoğurun. Yumurtayı ekleyip , diğer malzemeleri de ekleyip hamur yapın. Hamuru dolapta elmaları hazırlayana dek bekletin.

Elmaların kabuklarını soyup kalın kalın doğrayın. Tavada şekerle suyu pişirip renginin dönmesini bekleyin. Karamelize olunca elmaları ekleyin. Elmalar yumuşayıp rengi dönünceye kadar pişirin.

Hamuru dolaptan çıkarıp streç filmin arasına koyup merdaneyle açın. Tava boyutunda kesip pişen elmaların üzerine kapatın. 200 derecelik fırında hamur kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca servis tabağına ters çevirin. Yanında dondurmayla servis edebilirsiniz.

MasterChef Türkiye'de dün akşam kim elendi, üst tura kim çıktı?