İtalyan usulü makarna nasıl yapılır? MasterChef Danilo Şef makarna tarifi ve püf noktaları!

MasterChef'te yeni bir MasterClass yapıldı. İlk olarak Danilo Şef İtalyan usulü makarna yapılışını anlattı. Somer Şef ise Türk usulü baklava yapımının püf noktalarını paylaştı. Ardından makarna ve baklava oyunu oynandı. İzleyiciler Danilo Şef'in verdiği makarna tarifini araştırmaya başladı. Peki, İtalyan usulü makarna nasıl yapılır?

MasterChef Danilo Şef makarna tarifi ve püf noktaları yoğun olarak araştırılmaya başlandı. MasterChef'te dün akşam MasterClass yapıldı. Danilo Şef ve Somer Şef ayrı ayrı makarna ve baklava dersi verdiler. İzleyiciler Danilo Şefin İtalyan usulü makarna tarifini araştırmaya başladı. Peki, MasterChef Danilo Şef İtalyan usulü makarna tarifi nasıl, püf noktaları neler?

DANİLO ŞEFİN İTALYAN USULÜ MAKARNA PÜF NOKTALARI

- Makarna, bütün yumurta, sadece sarı yumurta ve sadece beyaz yumurta ile yapılabiliyor.

- Makarna hamurunun içine tuz asla konulmuyor.

EVDE MAKARNA TARİFİ İÇİN GEREKENLER

-400 gram un

-4 adet yumurta

-4 yemek kaşığı zeytinyağı

-Tuz

Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeler:

-1 bardak krema

-1 bardak rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri

-1/2 diş sarımsak

-2 yemek kaşığı tereyağ

-Tuz

-Maydanoz

MAKARNA YAPILIŞI VE TARİFİ:

Unu bir kaseye alın ve ortasını bir havuz yaparak içerisine yumurtalar, zeytinyağı ve tuzu koyun. Bir çatal yardımıyla yumurtaları unun ortasında çırpın ve yavaş yavaş un ile yumurtayı birbirine yedirmeye başlayın. Yumurtalar una iyice karışınca elinizle yoğurmaya başlayın; hamurunuz pürüzsüz bir kıvama gelince oklava ile açın. Ardından, uzunlamasına açtığınız hamura çok az un serpip katlayın ve şeritler halinde bıçakla kesin. Şeritleri tek tek açıp uzun uzun makarnalar elde edin.

Püf noktası: Unutmayın ki, hamurun inceliği bu noktada oldukça önemli. Bunun için hamurun arkasından baktığınızda elinizin gölgesi görünene kadar hamuru açmanız yeterli olacaktır.