Tv8 ekranlarının vazgeçilmez yarışması MasterChef’te Çerkez tavuğu tarifi mutfak severlerin ve izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Yarışmada pişirilen lezzetler ekran başındakilerin ilgisini çekiyor. Bir üst tura çıkmak için büyük ter döken yarışmacılar ellerinden gelen en iyi performansı gösterdi. İşte MasterChef Çerkez tavuğu tarifi ve yapılışı...
Çerkez tavuğu yapılışı için; bol suda yıkadığınız tavuğu, derin bir tencereye yerleştirin. İçme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişirin.
Pişirme işlemi esnasında yüzeye çıkan köpükleri berrak bir tavuk suyu elde etmek için bir kevgir yardımıyla alın.
Yumuşayana kadar haşladığınız bütün tavuğu geniş bir tabağa alın. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde ditin. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.
Cevizli harcı için; incecik kıydığınız sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katın. Toz kişnişi ekleyin, tüm malzemeyi koyu bir boza haline gelene kadar karıştırın.
Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alın.
Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağına toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin.