MasterChef'in 18 Ağustos tarihli bölümünde şefler bireysel dokunulmazlık için yarışmacılardan İrmik helvası yapmalarını istediler. Sütlü ve çekirdekli olarak yapılması istenen İrmik helvası için yarışmacılar tüm hünerlerini sergileyecekler. Helva, süt kullanılarak pişirilecek ve ardından sunum kısmında üstüne kabak çekirdeği konulacak. Çekirdekli İrmik helvası için teknik bilmek gerekiyor.
MasterChef'e Çekirdekli İrmik helvası damga vurdu. Sütlü ve çekirdekli olarak yapılması istenen İrmik helvası için yarışmacılar tüm hünerlerini sergileyecekler. Tarifi en iyi yapan yarışmacı bireysel dokunulmazlığın sahibi olacak. Helva, süt kullanılarak pişirilecek ve ardından sunum kısmında üstüne kabak çekirdeği konulacak. Çekirdekli İrmik helvası için teknik bilmek gerekiyor.
SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
125 gram tereyağ
1 yemek kaşığı çam fıstığı
SÜTLÜ İRMİK HELVASI YAPILIŞI
Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
Suyu ve sütü kaynatın.
Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.