Sütlü İrmik Helvası yapılışı ve malzemeleri: MasterChef Çekirdekli İrmik Helvası tarifi

MasterChef'in 18 Ağustos tarihli bölümünde şefler bireysel dokunulmazlık için yarışmacılardan İrmik helvası yapmalarını istediler. Sütlü ve çekirdekli olarak yapılması istenen İrmik helvası için yarışmacılar tüm hünerlerini sergileyecekler. Helva, süt kullanılarak pişirilecek ve ardından sunum kısmında üstüne kabak çekirdeği konulacak. Çekirdekli İrmik helvası için teknik bilmek gerekiyor.

MasterChef'e Çekirdekli İrmik helvası damga vurdu. Sütlü ve çekirdekli olarak yapılması istenen İrmik helvası için yarışmacılar tüm hünerlerini sergileyecekler. Tarifi en iyi yapan yarışmacı bireysel dokunulmazlığın sahibi olacak. Helva, süt kullanılarak pişirilecek ve ardından sunum kısmında üstüne kabak çekirdeği konulacak. Çekirdekli İrmik helvası için teknik bilmek gerekiyor.

SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ

  1. 2 su bardağı irmik
  2. 1,5 su bardağı şeker
  3. 1,5 su bardağı süt
  4. 2 su bardağı su
  5. 125 gram tereyağ
  6. 1 yemek kaşığı çam fıstığı

SÜTLÜ İRMİK HELVASI YAPILIŞI

  1. Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
  2. Suyu ve sütü kaynatın.
  3. Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
  5. Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
  6. 10 dakika demlenmeye bırakın.
  7. Bu arada fıstıkları kavurup helvaya ilave edin.

18 Ağustos MasterChef dokunulmazlık oyunu kazananı belli oldu! MasterChef dokunulmazlığı kim kazandı?

MasterChef Taze Kabak Çorbası tarifi: Soğuk Kabak Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef 18 Ağustos eleme adayları belli oldu mu?

60 Saniyede Gündem